Moć siline vjetra, naleta kišnih kapi i topline sunčeve svjetlosti

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Izborom svojih umjetničkih fotografija iz najnovijeg ciklusa, slikovito nazvanog "Vrtovi sunca" poznati foto-snimatelj Branko Antunović predstavlja se ljubiteljima likovnosti i javnosti grada Zadra u izložbenom prostoru Kapetanove kule.

Riječ je o istraživanju fenomena različitosti tekstura i struktura kamenih i drvenih materijala te nastalih floralnih nakupina na njima. Nastali isječci iz tog zasebnog mikro svijeta iznenađuju neočekivanom množinom varijacija, nudeći u svojim mijenama začudne kompozicije satkane od raznolike građe ritmizirane reljefnosti i neočekivanih sazvučja tonova boja. Autor uočava oblikovnu moć atmosferskih elemenata poput siline vjetra, naleta kišnih kapi, topline sunčeve svjetlosti koji u zajedničkoj suenergiji ostvaruju uvjete nastajanja ovih čudesnih prizora. Ovaj ciklus fotografija emanira suptilno strukturirane harmonije lirske zvučnosti, otkrivajući svojevrsne svjetove tišine, koji postoje pored nas, a koji se tako rijetko otkriva našim čulima, istaknuo je likovni umjetnik i povjesničar umjetnosti prof. Boris Žuža prilikom otvorenja izložbe.

Kako je istaknula voditeljica Nikolina Mojic izložba se održava u organizaciji HADLU-a Zadar i pod pokroviteljstvom Grada Zadra i HADLU-a Zadar. Večer likovnosti obogaćena je i autorovim čitanjem vlastite poezije, te predivnim i vrlo toplim izvedbama dalmatinskih pjesama ženske klape Luna iz Kožina, a velike simpatije i pohvale upućene su vrlo talentiranoj mladoj solo pjevačici Bernardi Klinar i Andriji Mariću na gitari. Izložbu je otvorio Ivo Govorčin  predsjednik HADLU-a Zadar naglasivši da je Brankova izložbu ujedno uvod i otvorenje likovne sezone u galeriji Kapetanove kule u organizaciji HADLU-a Zadar.

Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja, a za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno