Na Višnjiku hotel, aqua park, teniski tereni, nogometni stadion s 12.500 sjedećih mjesta...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Zadar grad sporta i sportskog turizma - naziv je prezentacije kojom je jučer započeo Kolegij gradonačelnika. Vrlo opširnu prezentaciju održao je direktor ŠRC Višnjik Denis Karlović, a sve, kako je naglasio gradonačelnik Božidar Kalmeta, na temelju velikog zanimanja za sportski turizam, tj. za pripreme sportaša i natjecanja.

Denis Karlović, kao preduvjet stvaranju centra sportskog turizma na Višnjiku, apostrofirao je izgradnju sportske infrastrukture, ali i sportskog hotela s etažnim parkiralištem na mjestu sadašnjeg parkinga dvorane. Hotel je preduvjet za privlačenje sportaša na pripreme, poglavito u sezoni kad lokalni smještajni kapaciteti ne mogu udovoljiti tim potrebama. Karlović je ponovio tezu kako je Krešina dvorana na Višnjiku najjeftinija ako se za mjeru uzme cijena po broju sjedećih mjesta.

U planu stvaranja centra sportskog turizma od Višnjika izgradnja je i nove trim staze oko stadiona u dužini 1.600 m s dječjim igralištima, fitnessom na otvorenom i uličnim vježbalištem s gimnastičkim spravama. Tu su igrališta za badminton, stolni tenis, skate-park, tri malonogometna terena s umjetnom travom i dva za košarku. Zahvaljujući činjenici da je izgradnjom zatvorenog plivališta izgrađena i potrebna infrastruktura, u planu je izgradnja olimpijskog bazena 50 x 25 m sa skakaonicom i aqua-parkom od kojeg Višnjik, zbog velike popularnosti takve vrste rekreacije, očekuje veliki izvor prihoda. S druge strane zatvorenog bazena planiran je teniski kamp s četiri terena i središnjim teniskim stadionom. No najveća novost je realizacija prostora nekadašnje Barutane ispod Ulice Hrvatskog sabora.

- Obavili smo mnoge razgovore s Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim nogometnim savezom te na ovom prostoru planiramo izgradnju nogometnog i atletskog stadiona. Točnije, izgradili bismo tri nogometna igrališta dimenzija 105 x 68 m, uključujući i atletski stadion s 500 sjedećih mjesta i devet staza. Tu su također i dva manja nogometna terena dimenzija 68 x 44 m i 46 x 30 m. Za razliku od prostora na Višnjiku u kojem su sadržaji otvoreni i besplatni, ovdje je riječ o prostoru zatvorenog tipa, namijenjenog za trening i pripreme. Tek u 4. fazi realizacije cjelokupnog projekta Višnjik - centar sportskog turizma, prišlo bi se izgradnji stadiona na Višnjiku kapaciteta 12.500 sjedećih mjesta što je, po našem mišljenju, primjereno za Zadar. Odlučili smo se za Višnjik jer je preporuka i HNS-a i UEFA-e da se novi stadioni grade u centru grada, a ne na periferijama gdje bi se morale uvoditi nove linije gradskog prijevoza. Koncept stadiona bio bi isti kao i kod dvorane te bi u sebi sadržavao osam manjih stadiona, rekao je Karlović.

više u tiskanom izdanju od 20. svibnja

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika huligan
neka odma izgrade i ludaru za one koji poviruju u ovo