Općinski sud u Zadru od 1. lipnja radi prekovremeno!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Na adresu Općinskog suda u Zadru stiglo je odobrenje ministra pravosuđa Orsata Miljenića kojim Sudu omogućuje obavljanje prekovremenog rada. Ovo je prvi sud u Hrvatskoj koji je nakon reorganizacije 1. travnja ove godine, a kojom su općinski sudovi počeli raditi po novom ustroju, dobio ovakvo odobrenje.

Kako je zadarski sud proširenjem ovlasti dobio predmete dosadašnjih općinskih sudova na području Zadarske županije, dobio je i njihove zaostatke. Najviše ih je na bivšem Općinskom sudu Pag, zbog čega  je Rogić od ministra Miljenića zatražio dozvolu za prekovremeni rad, koju je dobio vrlo promptno. 

- Riječ je o zahtjevu za prekovremeni rad zemljišno-knjižnih referenata zbog zaliha neriješenih predmeta zatečenih od bivšeg suda na Pagu. Kako Zemljišno-knjižni odjel obuhvaća ispostave u Zadru, Biogradu, Benkovcu, Obrovcu i Pagu, moramo rješavati njihov tekući priljev, ali što prije porješavati i zaostatke sa Paga. Na ovaj bismo način opet došli k našem cilju smanjenja zaostalih predmeta, što u ovom trenutku nije moguće bez prekovremenog rada. Analizirao sam situaciju i uvidio da nam je to trenutno najbolje rješenje, a s tim se složio i ministar Miljenić - kaže Rogić.

Prekovremeni rad trajat će do 1. rujna, do kad će, nada se Rogić, riješiti većinu zaostataka. Iako je riječ o predmetima s Paga, rješavat će ih svi zemljišno-knjižni referenti.

- Platit će se kao prekovremeni sati, ali ih neće plaćati Općinski sud nego Ministarstvo. Međutim, inzistirat ću na tome da se referente plaća po rješenom predmetu jer mislim da je to najpravednije. To bi bila i velika stimulacija djelatnicima koji bi na ovaj način sigurno bili motivirani za rješavanje što većeg broja predmeta - pojašnjava Rogić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno