Volontiranje osnažuje ljude i zajednice!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju višednevnu manifestaciju "Hrvatska volontira" kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati veliki broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos, i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Tako se ovogodišnja manifestacija "Hrvatska volontira" održava od 18. do 23. svibnja 2015. u sklopu projekta "Prema punim potencijalima - Volontiranje osnažuje ljude i zajednice." U ovoj manifestaciji sudjelovat će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

I zadarski Volonterski centar brojnim se aktivnostima uključio u ovu svehrvatsku akciju, o čemu voditelj Volonterskog centra Zadar Josip Vidov kaže:

- Ovogodišnja manifestacija "Hrvatska volontira" ima za cilj podsjetiti sve nas koliko dobroga i pozitivnog volontiranje donosi svakom pojedincu, ali i zajednici u kojoj živi, te društvu u cjelini. I Volonterski centar Zadar kroz ovu manifestaciju želi potaknuti što veći broj pojedinaca na volonterski angažman i uključivanje u volonterske projekte, ističe Josip Vidov i navodi na koji način se zadarski Volonterski centar uključio u ovogodišnju nacionalnu manifestaciju i koje aktivnosti će se u narednim danima provoditi na području Zadarske županije.

Tako će se danas u 11 sati u prostorijama Volonterskog centra svim zainteresiranima predstaviti istraživanje Volonterskog centra Zadar "Tko to tamo volontira". Cilj ovog istraživanja bio je istražiti motiviranost, stavove i informiranost mladih za volontiranje jer do sada nisu postojala relevantna istraživanja na temu volonterstva novijeg datuma za područje Zadarske županije, a naglasak je bio primarno na mladima od 15 do 27 godina.

Sutra, u četvrtak na Narodnom trgu organizira se humanitarni sajam "Mladi za mlade".

U petak, 22. svibnja Volonterski centar Zadar u suradnji sa zadarskom školom Primijenjene umjetnosti i dizajna organizira oslikavanje ureda VCZD-a. Učenici volonteri će zajedno s djelatnicima VCZD-a osmisliti nekoliko maštovitih ideja za oslikavanje zidova, te ih zajednički prenijeti u stvarnost kako bi osvježili prostor ureda.

Osim Volonterskog centra Zadar, ističu još u VCZD, u kampanji na zadarskom području sudjeluju Udruga Porat, Dom za odrasle osobe Sv. Frane, Cisok, Dom za odrasle osobe Zemunik, Gradska knjižnica Zadar, Dom za odgoj djece i mladeži Zadar, Bhive u suradnji s Cisokom, te Hrvatska udruga studenata sestrinstva Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno