Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Osnovana Lokalna potrošačka grupa Zadar

19.05.2017. 22:00
Osnovana Lokalna potrošačka grupa Zadar


Putem FIESTA Lokalne potrošačke grupe Zadar građanima je omogućena povoljnija kupnja energetski učinkovitih sustava, uređaja, materijala i usluga
U okviru EU projekta FIESTA (Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima) Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo, u čijoj je nadležnosti provedba Projekta ispred Grada Zadra kao projektnog partnera, osnovao je Lokalnu potrošačku grupu Zadar putem koje će građanima omogućiti kupnju energetski učinkovitih sustava za grijanje i hlađenje te ostalih kućanskih uređaja, izolacijskih materijala i usluga za poticanje mjera energetske učinkovitosti po povoljnijim uvjetima.
Lokalnu potrošačku grupu Zadar čine instalateri i trgovci sustava za grijanje i hlađenje i kućanskih uređaja A+++ energetskog razreda, sustava obnovljivih izvora energije, izolacijskih materijala i usluga za poticanje mjera energetske učinkovitosti koji su se javili na Javni poziv Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra koji je bio otvoren do 5. svibnja 2017. godine.
Građani će moći ostvariti popuste na energetski učinkovite sustave, uređaje, izolacijske materijale i usluge putem FIESTA kupona u tvrtkama koje čine Lokalnu potrošačku grupu Zadar, a to su: Amrita d.o.o. (Mursko Središće), Polo – commerce (Zagreb), Arija nova d.o.o. (Zadar), T.O. Nit (Zadar), Babić d.o.o. (Zadar).
Građani mogu ostvariti navedene popuste putem FIESTA kupona koji se može preuzeti na internet stranici Grada Zadra, facebook stranici ”FIESTA projekt – Zadar” ili FIESTA energetskom info pultu Grada Zadra (Brne Krnarutića 13).
Cilj projekta FIESTA je ušteda energije u kućanstvima s djecom promjenom njihova ponašanja na način da učinkovitije koriste sustave grijanja i hlađenja, kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije, a sufinancira se iz programa CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE). (ZL)