Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Naglić: Cibona je ukupno bila bolja u polufinalnoj seriji

21.05.2018. 12:00
Naglić: Cibona je ukupno bila bolja u polufinalnoj seriji


Finale domaće lige za Zadar je ostao neostvaren san. Sve je bilo nekako spremno za pravu feštu na krcatom i raspjevanom Višnjiku, no Cibona je tradicionalno pokazala da je najjača u odlučujućim utakmicama usred negostoljubivog grotla zadarske dvorane. Ipak u svojim tredovima imali su i dva klasna igrača, Tomasa i Žorića, koji su proradili u tandemu u najvažnijoj utakmici sezone. Nakon završetka naravno osmijeh na licu Cibonih igrača i stručnog stožera, a dijametralno suprotno u taboru Zadra. Najteže je bilo samim igračima koji su doslovno ginuli na terenu za svaku loptu, ali na kraju su morali priznati da je Cibona ukupno gledajući u seriji bila bolji protivnik.
Čestitao bih Ciboni na zasluženom finalu. Borili smo se uistinu, dali smo sve od sebe. Međutim imali smo dosta problema sa njihovim ekstra pasovima i zatvaranjem reketa. Naravno jako nam je žao što nismo uspjeli pobjedom i plasmanom u finale učiniti jedan lijepi završetak naše odlične sezone – kazao je Ive Ivanov nakon poraza, a podrobniju analizu događanja na parketu ponudio je trener Aramis Naglić.
Osjetilo se od početka da jako teško igramo protiv Cibone. Prije svega, bolje su stajali na terenu. Profil njihovih igrača su zahvalniji za igru pet na pet i bolji su šuteri u globalu od nas. Nije bilo dobrog protoka lopte iako nam napad nije bio problem koliko obrana. Patimo u obrani već tri utakmice s njima. Patimo u rotaciji, u zatvaranju, u pick and rollu nismo dovoljno agresivni na lopti i imaju ekstra kvalitetu u dvojici igrača poput Žorića i Tomasa. Njih dvoje su igrači s pedigreom i takvi igrači su stvoreni za ovakve utakmice. I sam Tomas je rekao da uživa igrati ovakve utakmice i pokazao je to odigravši najbolju utakmicu sezone – realno je sagledao Naglić razloge poraza i dodao.
Cibona je bila ukupno bolja u seriji. Prvu utakmicu smo dobili na mišiće i na račun napadačkog skoka. Tako nešto je možda izgledalo i danas kad smo se približili u završnici, no jedan glupi šut sa 10 metara na tri razlike i promašen kontranapad bili su potvrda nesigurnosti u momčadi koja nije znala u tim trenucima prelomiti situaciju na svoju stranu – kazao je Naglić dok je za Antu Nazora bio puno slađi post festum događanja u kojem je slavodobitno po drugi put ove sezone skinuo Zadru finale u njegovoj dvorani.
Čestitam svojim igračima na ulazu u finale. Ono što smo postavili bitnim za ovu utakmicu je kontrola skoka. I to smo uspjeli. Apostrofirali smo timsku igru i traženje kolektivnog ritma šuta te traženje ekstra pasa. I na taj način smo dobili šuterski ritam i kontrolu obrane iako moramo biti iskreni da su obje momčadi u ovoj seriji igrale bez obrana. Pokušali smo zaustaviti Graya koliko smo mogli. Kad smo to uspjeli napraviti rekli smo da nas protivnik ne može dobiti da nam sa centra zabija trice. Skoro smo se ugrizli za jezik… – kazao je Nazor koji nije propustio pohvaliti atmosferu svjestan da neće imati tako nešto priliku doživjeti ni u jednoj utakmici finala sa Cedevitom.
Čestitao bih i protivniku na odličnoj sezoni kao i prekrasnoj zadarskoj publici na pravom dekoru. Zaista je ovo što se moje momčadi tiče, ličilo na košarku. Jer igrati u ovakvom ambijentu pred ovakvom publikom je nešto nevjerojatno i bio je uistinu užitak biti danas na Višnjiku – zaključio je Nazor.