Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zapalio auto i ometao gašenje

20.05.2019. 12:40
Zapalio auto i ometao gašenje


Zadarska policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim M.K. osumnjičenim za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koji je uhićen u Riječkoj ulici u nedjelju navečer zbog sumnje da je upravo on zapalio ford mondeo parkiran u dvorištu obiteljske kuće na adresi na kojoj je i sam prijavljen. 
Zadarska policija izvjestila je kako su odmah nakon dojave o požaru u Riječkoj ulici Stanovima na teren izišli policijski službenici te vatrogasci koji su požar ugasili oko 21 sat. 
Istaknuli su kako je vlasnica automobila 38-godišnja Zadranka, te da su policiski službenici uhitili 42-godišnjeg muškarca kojeg su zatekli u blizini zapaljenog automobila i kojeg dovode u vezu s paljevinom. 
– Muška osoba (42) se dovodi u vezu s požarom i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja se poduzima očevid kojim će se utvrditi uzrok, materijalna šteta te ostale okolnosti događaja, stoji u izvješću PU zadarske. 
Neslužbeno doznajemo kako je 42-godišnjak uhićen jer je ometao vatrogasce, odnosno pokušao ih spriječiti da ugase vatru te da je upravo on i potpalio automobil žene koja je prijavljena na istoj adresi zbog čega se pretpostavlja da su u pozadini događaja obiteljske razmirice. Automobil je u požaru u potpunosti uništen, a materijalna šteta bit će naknadno utvrđena. Ono što se nakon očevida utvrdilo jest da je požar izazvan otvorenim plamenom. 
Ovaj muškarac zadarskoj policiji je poznat otprije po zloporabi opojnih droga, narušavanju javnog reda i mira i slično. Prema riječima očevidaca događaja od njedjelje na večer, u jednom trenutku, dok je tjerao vatrogasce i spriječavao da ugase plamen, navodno je u rukama imao i sjekiru.