Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

MIROSLAV DRAŽINA Imamo momčad za Prvu ligu, ali…

20.05.2020. 19:16


Nogometaši Gorice uvjerljivo su osvojili prvo mjesto u Drugoj županijskog ligi koja je prekinuta nakon 15. kola. Ipak, upitno je hoće li im taj plasman donijeti nastup u Prvoj ligi sljedeće sezone.
– U Županijskom nogometnu savezu rečeno nam je da u Prvu ligu možemo samo ako netko od onih koji su igrali to natjecanje ove sezone odustane od nastupa ili ako barem jedna od tih 14 momčadi ne dobije licencu za sljedeću sezonu. Dakle, još ne znamo kakav ćemo status imati sljedeće sezone – kaže Miroslav Dražina koji je od 2015. predsjednik Gorice. Za Dražinu uvjerljive izvedbe njegove momčadi, koju vodi trener Tomislav Bučić, nisu iznenađenje.
– Naša kvaliteta je neupitna, što pokazuje i rezultat koji smo ostvarili budući da smo u 15 utakmici imali 12 pobjeda i nijedan poraz. Čuo sam puno komentara iz drugih klubova kako po igračima koje imamo trebamo biti u Prvoj ligi. Slažem se s tim razmišljanjima.
Pitanje je onda zašto Gorica nije prvoligaš.
– Dvije su bitne stavke. Prva su uvjeti na igralištu, a druga financije. Kad je riječ o infrastrukturi nemamo treću svlačionicu i to nam je bila zapreka za dobivanje licence za Prvu ligu. Ako govorimo o novcu Gorica je dio Općine Sukošan koja ima čak četiri kluba. Zlatna luka je u Prvoj ligi, uz nas u Drugoj ligi je Vrčevo, a tu je i Debeljak. Ne znam koliko je realno očekivati da bi općina mogla financirati još jednog prvoligaša.
U sezoni 2018./19. Gorica je u zadnji trenutak odustala od natjecanja u Drugoj ligi pa je momčad godinu dana završila na neočekivanom odmoru.
– Ponosni smo na činjenicu da imamo oko 35 registriranih igrača prve momčadi, od koji je nekolicina iz Raštana dok su svi ostali iz Gorice. Naš je stav da ne želimo dovoditi, a to onda znači i plaćati igrače iz drugih sredina. U ljeto 2018. smo odustali od Druge lige jer nam je rečeno da ne možemo dobiti licencu za Prvu ligu.
Kako bilo, nogomet će se u Gorici i dalje igrati.
– Hoće, sigurno. Budući da smo više od dva mjeseca bez utakmice iskoristili smo to vrijeme za uređenje travnjaka, a bude li trebalo riješit ćemo i problem treće svlačionice. Međutim, nećemo se ponašati megalomanski već ćemo nastaviti igrati u onom ragu u kojem nam to mogućnosti budu dopuštale. Pokrit ćemo se koliko je dug lancun.
Osim sa seniorima Gorica je u županijskoj ligi nastupala i s tićima.
– Trebali smo igrati i s mlađim pionirima, ali su se djeca iz te vrlo kvalitetne selekcije razišla po nekoliko zadarskih klubova. Svakako, za sljedeću sezonu planiramo imati dva sastava mlađih uzrasta – zaključio je Dražina.
 


Proslava 30. rođendana


Ove godine Gorica slavi 30 godina od osnutka. Za tu obljetnicu Dražina ima velike planove.
– Ne znamo kako će biti dalje s koronavirusom, ali ako se ukinu mjere koje su sada na snazi planiramo napraviti feštu krajem srpnja ili početkom kolovoza. Želja nam je pozvati nogometnu reprezentaciju hrvatskih veterana i s njima odigrati utakmicu. To je i vrijeme kada u Gorici boravi najviše naših iseljenika, pa bi i oni mogli biti dio tog događaja.
 




Prvaci iz 2012.


U sezoni 2011./12. Gorica je osvojila prvo mjesto u Prvoj ŽNL koja je tada bila peti ligaški rang budući da je još postojala Četvrta liga. U 24 utakmice momčad je imala 13 pobjeda, šest remija i pet poraza (gol razlika 42:31), odnosno 44 boda, dva više od drugog Vrčeva i tri u odnosu na NOŠK. Za Goricu su te sezone nastupili: Ivan Mikulić, Marko Dražina, Mate Ikić, Ante Erlić, Grgo Mikulić, Šime Čirjak, Jure Ikić, Šime Čirjak II, Jure Čirjak, Marino Mitrović, Ante Mikulić, Tihomir Mitrović, Jure Smokrović, Krešimir Ikić, Pave Mikulić, Sebastijan Perić, Mario Jurjević, Joso Batur. Trener: Mile Batur Ćeza. Zbog odluke komisije za licenciranje Gorica u sezoni 2012./13. nije izborila za terenu zasluženi ulazak u četvrti rang pa je završila u novoformiranoj Drugoj ŽNL.