ROĐENDAN PAGA Fabijanić: Skromno smo obilježili Dan Grada Paga, a s projektima nastavljamo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zbog posebnih okolnosti uzrokovanih koronakrizom
Znamo kakvi su problemi u cijelom svijetu i to se odražava i na Pag. Međutim, život ide dalje i moramo nastaviti stvarati uvjete za daljni razvoj. Radimo na izgradnji treće kazete u reciklažnom dvorištu, što je velik i važan komunalni projekt, uređujemo novu tržnicu, krećemo u vrijedan projekt uređenja staza u Zaštićenom rezervatu prirode Dubrava - Hanzine..., nabrajao je gradonačelnik Fabijanić
U gradu Pagu koji je turističko područje, bit će zadovoljni ako ovog ljeta ostvare između 30 i 50 posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu

U prigodi Dana utemeljenja i Dana grada Paga, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić zapalili su svijeće na Centralnom križu na Gradskom groblju, odajući počast svima koji su dali život za Hrvatsku. Ove godine, zbog posebnih okolnosti i ograničenja uzrokovanih koronakrizom, nije bilo svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Paga, dodjele javnih priznanja, zahvalnica i zabavnih programa.
- Svim našim građanima, svim Paškinjama i Pažanima, želim sretan Dan utemeljenja i Dan grada Paga, uz poruku kako nastavljamo s većinom projekata koje smo planirali, rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
- Znamo kakvi su problemi u cijelom svijetu i to se odražava i na Pag. Međutim, život ide dalje i moramo nastaviti stvarati uvjete za daljni razvoj. Radimo na izgradnji treće kazete u reciklažnom dvorištu, što je velik i važan komunalni projekt, uređujemo novu tržnicu, krećemo u vrijedan projekt uređenja staza u Zaštićenom rezervatu prirode Dubrava - Hanzine, promijenit ćemo ogradu na dvorištu Dječjeg vrtića Paški mališani, imamo planove uređenja Prosike i Bašace, na ljeto ćemo postaviti kip Solara na Staroj rivi, urediti dio magazina. Zbog situacije u kojoj se nalazimo, neke projekte moramo odgoditi, neke usporiti, ali na većini toga nastavljamo raditi. Grad Pag je turističko područje, a svjesni smo kako ovogodišnja turistička sezona neće biti kao prošlogodišnja, ali ako ovog ljeta ostvarimo između 30 i 50 posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu, bit ćemo zadovoljni, kazao je paški gradonačelnik Fabijanić dodajući kako će se u lipnju, u atriju Kneževog dvora, dodijeliti javna priznanja Grada Paga i zahvalnice gradonačelnika.
Dana Grada Paga se od 1990. godine obilježavao 30. ožujka, u spomen na dan kada je 1244. godine grad Pag Bulom kralja Bele IV. dobio status Slobodnog kraljevskog grada. Odlukom Gradskog vijeća Grada Paga, Dan grada Paga se od prošle godine obilježava na Dan utemeljenja Paga, 18. svibnja. Naime, novi grad Pag utemeljen je 18. svibnja 1443. godine, a izgradnja novog Paga počela je postavljanjem kamena temeljca za Zbornu crkvu Marijinog Uznesenja i kulu Skrivanat. Mjesto na kojem se do 15. stoljeća nalazio grad Pag danas je arheološko područje Stari grad u kojem je od svih građevina sačuvana samo crkva Uznesenja Marijina u kojoj se čuva kip Majke Božje od Starog grada koji se svake godine, na blagdan Vele Gospe, u procesiji donosi u Zbornu crkvu u Pagu. Pažani nikada nisu posve napustili Stari grad, to je danas omiljeno šetalište, mjesto za odmor, a za vjernike mjesto za molitvu. (Radio Pag)

 

Dobitnici nagrada i zahvalnica

Čestitamo i nagrađenima dobitnicima ovogodišnjih nagrada i zahvalnica Grada Paga, a to su: UHVDR Grada Paga, Moto klub Paška Bura, Benediktinski samostan sv. Margarite, KUD Družina.
Gradsko vijeće Grada Paga na sjednici održanoj 27. veljače 2020. godine donijelo je Odluku da se bojnika Matu Šavra posmrtno imenuje počasnim građaninom Grada Paga u spomen 25. obljetnice smrti kao zahvalu za izniman doprinos u Domovinskom ratu u kojem je obnašao zapovjedne dužnosti. Svojom hrabrošću i žrtvom ostavio je najdublji trag u prošlosti Paga te zaslužio najdublje poštovanje i vječnu zahvalnost. Nagrade i zahvalnice uručiti će se naknadno čim nam situacija to bude dozvolila, riječi su gradonačelnima Ante Fabijanića, objavljene na stranicama Grada Paga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)