Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SLIJEDI PRESELJENJE Čeka se tehnički pregled zgrade Prve policijske postaje

20.05.2020. 09:51


Prva policijska postaja uskoro bi se trebala preseliti u Ulicu Stjepana Radića, u zgradu bivše vojarne. Ovaj projekt njegovim će djelatnicima omogućiti mnogo bolje uvjete rada, a Županijskom sudu veći prostor od ovoga u kojemu su sada. Riječ je o projektu čiji je Sporazum o sufinanciranju uređivanja novih prostorija zadarske policije potpisan još 2018. godine. Svoj potpis na ovaj je projekt u Zadar tada došao dati čak ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, a budući da u njemu sudjeluju i Grad Zadar i Zadarska županija, sporazum su potpisali i gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin.


Uređenje prizemlja i spajanje na vanjsku infrastrukturu
Na pitanje u kojoj su fazi radovi, odnosno za kada je predviđeno preseljenje, te što će ono značiti za Prvu policijsku postaju, glasnogovornica Policijske uprave zadarske, Ivana Grbin, odgovorila je kako se radovi u kompleksu Stjepan Radić odnose na uređenje prizemlja glavne zgrade i na spajanje objekta na vanjsku infrastrukturu.
– Radovi na uređenju zgrade su u završnoj fazi te je u tijeku priprema dokumentacije za tehnički pregled objekta. Za izvođenje radova je proveden postupak javne nabave te je sklopljen Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom PRIMAT-RD d.o.o. Hrvatski Leskovac. Također je proveden postupak jednostavne nabave za stručni nadzor radova te je sklopljen Ugovor o stručnom nadzoru s INSTITUTOM IGH d.d. Zagreb, kaže glasnogovornica Ivana Grbin, napominjući kako će uvjeti za preseljenje Prve policijske postaje Zadar u navedeni prostor biti stvoreni nakon dovršenja svih radova i uređenja dijela okoliša te dobivanja potrebnih dozvola.


Prostor dobili još 2002. godine
– Ugovoreni su radovi u iznosu od 7.042.187,90 kuna bez PDV-a, a za napomenuti je kako izvođenje radova sufinancira Grad Zadar u iznosu od 1.000.000 kuna i Zadarska županija u iznosu od 600.000 kuna. Preseljenje policijskih službenika Prve policijske postaje Zadar iz zgrade Županijskog suda u nove moderne prostorije doprinosi poboljšanjima uvjeta rada policijskih službenika u obavljanju svakodnevnih poslova, ističe Grbin.
Zanimljivo je da je prostor u bivšoj vojarni Stjepana Radića zadarska policija dobila još 2002. godine, no trebalo je pripremiti svu dokumentaciju i osigurati sredstva. U PU zadarskoj su zadovoljni što se radovi polako bliže kraju i što će njihovi djelatnici na ovaj način dobiti bolje uvjete rada. No, ovdje treba napomenuti kako će posao i njima i pravosudnim policajcima biti lakši i zbog blizine Općinskog, Prekršajnog i Trgovačkog suda, što je važno i kod dovođenja okrivljenika na rasprave.