SLIJEDI PRESELJENJE Čeka se tehnički pregled zgrade Prve policijske postaje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U Ulici Stjepana Radića pri kraju radovi vrijedni 7 milijuna kn
Ugovoreni su radovi u iznosu od 7.042.187,90 kuna bez PDV-a, a za napomenuti je kako izvođenje radova sufinancira Grad Zadar u iznosu od 1.000.000 kuna i Zadarska županija u iznosu od 600.000 kuna, kažu u Policijskoj upravi zadarskoj
Marin GOSPIĆ
Nova zgrada Prve policijske postaje

Prva policijska postaja uskoro bi se trebala preseliti u Ulicu Stjepana Radića, u zgradu bivše vojarne. Ovaj projekt njegovim će djelatnicima omogućiti mnogo bolje uvjete rada, a Županijskom sudu veći prostor od ovoga u kojemu su sada. Riječ je o projektu čiji je Sporazum o sufinanciranju uređivanja novih prostorija zadarske policije potpisan još 2018. godine. Svoj potpis na ovaj je projekt u Zadar tada došao dati čak ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, a budući da u njemu sudjeluju i Grad Zadar i Zadarska županija, sporazum su potpisali i gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin.

Uređenje prizemlja i spajanje na vanjsku infrastrukturu

Na pitanje u kojoj su fazi radovi, odnosno za kada je predviđeno preseljenje, te što će ono značiti za Prvu policijsku postaju, glasnogovornica Policijske uprave zadarske, Ivana Grbin, odgovorila je kako se radovi u kompleksu Stjepan Radić odnose na uređenje prizemlja glavne zgrade i na spajanje objekta na vanjsku infrastrukturu.
- Radovi na uređenju zgrade su u završnoj fazi te je u tijeku priprema dokumentacije za tehnički pregled objekta. Za izvođenje radova je proveden postupak javne nabave te je sklopljen Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom PRIMAT-RD d.o.o. Hrvatski Leskovac. Također je proveden postupak jednostavne nabave za stručni nadzor radova te je sklopljen Ugovor o stručnom nadzoru s INSTITUTOM IGH d.d. Zagreb, kaže glasnogovornica Ivana Grbin, napominjući kako će uvjeti za preseljenje Prve policijske postaje Zadar u navedeni prostor biti stvoreni nakon dovršenja svih radova i uređenja dijela okoliša te dobivanja potrebnih dozvola.

Prostor dobili još 2002. godine

- Ugovoreni su radovi u iznosu od 7.042.187,90 kuna bez PDV-a, a za napomenuti je kako izvođenje radova sufinancira Grad Zadar u iznosu od 1.000.000 kuna i Zadarska županija u iznosu od 600.000 kuna. Preseljenje policijskih službenika Prve policijske postaje Zadar iz zgrade Županijskog suda u nove moderne prostorije doprinosi poboljšanjima uvjeta rada policijskih službenika u obavljanju svakodnevnih poslova, ističe Grbin.
Zanimljivo je da je prostor u bivšoj vojarni Stjepana Radića zadarska policija dobila još 2002. godine, no trebalo je pripremiti svu dokumentaciju i osigurati sredstva. U PU zadarskoj su zadovoljni što se radovi polako bliže kraju i što će njihovi djelatnici na ovaj način dobiti bolje uvjete rada. No, ovdje treba napomenuti kako će posao i njima i pravosudnim policajcima biti lakši i zbog blizine Općinskog, Prekršajnog i Trgovačkog suda, što je važno i kod dovođenja okrivljenika na rasprave.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno