O životu pčela i njihovoj ulozi o očuvanju prirode

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Gradskoj knjižnici predstavljena dječja slikovnica "Kćeri sunca" zadarske spisateljice Ivane Kurta
Autor: 
Vesna BENIĆ
Ivana Kurta, Nikola Šimić Tonin, Vesna Benić na predstavljanju u Gradskoj knjižnici Zadar

U Atriju Gradske knjižnice Zadar u utorak 18.05. održala se promocija dječje slikovnice "Kćeri sunca" zadarske spisateljice Ivane Kurta.

Slikovnicu posvećenu životu pčela i njihovoj ulozi o očuvanju prirode i života općenito predstavio je Nikola Šimić Tonin književnik i predsjednik HKD-ogranak Zadar.

Dijelove iz slikovnice čitala su djeca Nika Barišić 7.a raz. Bartola Kašića, atletičarka, član Društva mladih matematičara, a ujedno i sama piše pjesme i Martin Šimičević 4.r Petra Zoranića Jasenice, trenira nogomet te uz oca, pčelara, uči o pčelama i proizvodnji meda iz prve ruke, a od vrtićkih dana glumi i vodi dramske priredbe.

U glazbenom dijelu programa sudjelovala su djeca Glazbenog studija Libreto i to Lovre Buča (14) mladi talentirani dječak koji je izvodio skladbu "Vienna" od Billy Joel i Ena Nimčević koja je izvela vrlo zahtjevnu skladbu "When We Were Young". Svojim interpretacijama oduševili su sve prisutne posjetitelje.

Slikovnica "Kćeri sunca" s ilustracijama namijenjena je djeci predškolcima i nižim razredima osnovne škole. Likovno-estetski i odgojno- obrazovne kvalitete već kod male djece može poslužiti kao temelj za aktivnosti u upoznavanju prirodnog i životinjskog svijeta oko nas.

Ivana radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću "Višnjik 1". Dječji vrtić "Višnjik 1" uz potporu roditelja djece aktivno sudjeluje u eko radionicama "Zasadi drvo ne budi panj", radionici svaki dan je "Dan za čep" gdje su ispred vrtića postavili i žutu žabicu kanticu s natpisom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Vjerujemo da su i ponosni na svoju odgojiteljicu Ivanu koja od najranijih dana piše pjesmice, kratke priče i zapise.

Ivana Kurta slikovnicu je izdala u vlastitoj nakladi 300 primjeraka. Lekturu, korekturu i grafiku radio je zadarski novinar i publicist Nebojša Gunjević, a ilustraciju Irena Baković Marušić dipl. slikarica. Tiskana je u tiskari "Horvat" Bjelovar. CIP zapis dostupan je u računalnom katalogu Znanstvene knjižnice Zadar.

Organizator i moderator promocije bila je Vesna Benić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)