Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sutkinja odlučila: Suđenje tajno

Autor: Suzana Bandić

19.06.2009. 22:00
Sutkinja odlučila: Suđenje tajno

Foto: Arhiv ZL



Jadranka Lisicu i Klaudija Bugariju tereti se da su u prosincu 2003. godine na parkiralištu kod Trgovinskog centra na Relji Damiru Burčulu prijetili smrću te mu slomili kost lijeve strane lica
Zbog zaštite osobnog života tražim da se izuzme javnost s glavne rasprave, zato što u spisu postoje podaci, konkretno sadržaj iz zapisnika svjedoka Damira Burčula pred istražnim sucem od 31. prosinca 2003. godine, u kojem se spominje osoba kao motiv zbog kojeg je Burčul inkriminirajuće prigode prišao Lisici. Isti se u tom zapisniku spominje u krajnje difamirajućem kontekstu, a kako će ta osoba, čije ime ne mogu spomenuti obzirom na njeno moguće saznanje o genezi sukoba prvookrivljenika i navodnog oštećenika, od strane obrane biti saslušana kao svjedok – rekao je na početku jučerašnje glavne rasprave Andrej Korljan, odvjetnik Jadranka Lisice u postupku koji se protiv njega na Općinskom sudu u Zadru vodi zbog sumnje da je počinio kazneno djelo okarakterizirano kao prijetnja i nanošenje teških tjelesnih ozljeda Damiru Burčulu, nekadašnjem fizioterapeutu Košarkaškog kluba Zadar. U istom postupku sudi se i Klaudiju Bugariji, zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.
Sutkinja Ana Zrilić prihvatila je zahtjev obrane pa se stoga jučerašnja glavna rasprava u postupku koji se nakon niza odgoda vodi već šest godina, odvijala iza zatvorenih vrata.
Podsjetimo, posljednja rasprava trebala je biti održana 14. svibnja, no odgođena je zbog nedolaska drugooptuženog Bugarije. Njega je tom prilikom zbog nedolaska, sudu telefonski ispričala njegova majka rekavši kako on ima temperaturu.
Iako je tada rasprava bila otvorena za javnost, novinarima je bio uskraćen uvid u optužni prijedlog. Sve što se službeno moglo dobiti od glasnogovornika Općinskog suda Hrvoja Viskovića, bilo je tek nekoliko šturih rečenica koje opisuju spomenuto kazneno djelo.
Naime, Lisicu i Bugariju tereti se da su u prosincu 2003. godine na parkiralištu kod Trgovinskog centra na Relji fizički i verbalno napali Damira Burčula, a u tom je okršaju Burčul zadobio prijelom kostiju lijeve strane lica.
Sve je započelo verbalnim sukobom u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi unutar Trgovinskog centra na Relji. Povod svemu je, navodno, bila akumulirana netrpeljivost između Burčula i Lisice, zbog jedne ženske osobe. Situacija je kulminirala na obližnjem parkiralištu gdje su se potom obračunali i fizički, najprije Burčul i Lisica, a potom se umiješao i Bugarija koji je u tom trenutku naišao u pratnji Ive Sikirić. Burčul je u tom sukobu izvukao deblji kraj. No, osim za nanošenje teških ozljeda, Lisicu se tereti i da mu je tom prilikom zaprijetio smrću.
Jadranku Lisici, naime, početkom rujna ove godine predstoji još jedno suđenje za isto kazneno djelo. Riječ je o incidentu koji se dogodio ispred zadarskog kafića “Loyd” kada su se on i njegova dva brata fizički obračunali s Petrom Zrilićem, omamivši ga elektrošokerom.