Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Velimir Čubrić kreće na put motociklom do Malte

Autor: Anita Ćustić

19.06.2010. 22:00
Velimir Čubrić kreće na put motociklom do Malte

Foto: A. SITNICA



Ja sam na svom motociklu, Piaggio Beverly Cruiseru od 500 kubika, prošao već gotovo sve hrvatske otoke, a nakon što sam prošle godine s njim uspješno otputovao do Ulcinja u Crnoj Gori odlučio sam nastaviti s dužim putovanjima. Kad sam nedavno na televiziji vidio reportažu o Malti i otočiću Capriju kod Napulja odlučio sam se tamo uputiti, kazao je Velimir Čubrić
Petrčanca Velimira Čubrića, nekadašnjeg košarkaša KK Zadra, danas predsjednika Mjesnog odbora Petrčane, njegovi sugrađani poznaju kao aktivnog čovjeka, punog života i želje da svaki njegov djelić iskoristi najbolje što može. Čubrić je to dokazao još jednom i to svojom posljednjom najavom o tome kako se sprema za putovanje na Maltu na svojem motociklu, a za što aktivno traži suputnika. On je svoju obitelj, prijatelje i poznanike dovoljno šokirao i svojim prijašnjim “izletima”, osobito prošlogodišnjim putovanjem u Ulcinj u Crnoj gori, tako da ih ova nakana nije škokirala. No, kako kaže unatoč tome što ih više ničim ne može iznenaditi i što više nemaju ništa protiv njegovih putovanja, zasad mu se još nitko ne želi pridružiti.
– Ja sam na svom motociklu, Piaggio Beverly Cruiseru od 500 kubika, prošao već gotovo sve hrvatske otoke, a nakon što sam prošle godine s njim uspješno otputovao do Ulcinja u Crnoj gori odlučio sam nastaviti s dužim putovanjima. A kada sam nedavno na televijziji vidio reportažu o Malti i otočiću Capriju kod Napulja odlučio sam da se tamo moram uputiti, kazao je ovaj sedamdesetdvogodišnji bivši sportaš, koji za sebe kaže da, iako se njegovim pothvatima većina čudi, unatoč svojim godinama “još ima ulja u svići”.
Na ovo je putovanje trebao krenuti već u ponedjeljak, no s obzirom da su meteorološke prognoze za taj dio Europe ovih dana nepovoljne, putovanje je odgodio do završetka Svjetskog nogometnog prvenstva.
– Na internetu sam istraživao i tako izračunao sve, i kilometarsku u vremensku dužinu puta kao i financiski trošak. Tako sam odlučio da ću iz Zadra krenuti u Rim, potom u Napulj, pa na Capri, zatim Palermo pa na Maltu. To je ruta od ukupno 3 tisuće kilometara, trebao bih putovati šest dana i ukupno 30 sati, od čega ću oko 25 sati putovati na motociklu, a ostatak trajektima, kazao je Čubrić, naglasivši kako motocikl vozi posljednjih deset godina, a Beverly Cruiser mu je do sad drugi ljubimac.
Uz brojne prijatelje i poznanike punu podršku mu pruža i njegova obitelj, za koju kaže da razumiju njegovu potrebu za avanturama. Supruga mu je, kako kaže, bila pomalo skeptična u početku, ali nakon njegovog prvog dužeg putovanja stekla je povjerenje.
– S obzirom da ja živim u Punta Skali koja je tijekom zime pusta, supruzi bi u tom periodu bilo neugodno ostati sama u praznoj kući u hladnom i praznom mjestu. No, sad u ljeti, kada su nahrlili turisti i kada je sve živo nije joj problem, pa sam putovanje i predvidio za ljeto kako bi mojoj supruzi bilo ugodnije. Ovom prilikom još jednom pozivam sve zainteresirane koji mi žele praviti društvo neka mi se jave, pozvao je Velimir, kazavši kako je ovo avantura pod čijim će dojmom biti cijelu godinu.
Računao je on i na to da će njemu, tipičnom avanturistu, dojmovi s ovog putovanja brzo splasnuti, a potreba za novom avanturom ponovno narasti pa je već sada isplanirao i ono iduće za dogodine koje će ga odvesti ravno u Barcelonu.