Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Aralici nagrada za životno djelo

19.06.2011. 22:00
Aralici nagrada za životno djelo


Prestižnu i uglednu Državnu Nagradu Vladimir Nazor za 2010. godinu  dobitnicima je uručio ministar  kulture Jasen Mesić na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu.
Književniku Ivanu Aralici  uručena je nagrada za životno  djelo u području književnosti,  a godišnja nagrada Nadi Gašić  za roman “Voda, paučina”.  Nagradu za životno djelo u  području glazbe dobio je skladatelj Ruben Radica, a godišnju nagradu Ljerka Očić za  diskografsko ostvarenje Hrvatska orguljska glazba. Glumica Božidarka Frait dobitnica je nagrade za životno  djelo u području filmske umjetnosti, dok je godišnja nagrada pripala Danilu Šerbedžiji za režiju dugometražnog igranog filma “Sedamdeset i dva dana”.
Na području likovne i primjenjene umjetnosti nagradu za  životno djelo dobio je kipar  Šime Vulas, godišnju nagradu  dobio je Ivan Faktor za  izložbu “Prvi program” u Galeriji Klovićevi dvori u rujnu i  listopadu 2010.
Glumac i kulturni djelatnik  Zlatko Vitez nagrađen je nagradom za životno djelo u području kazališne umjetnosti, a  Jagoda Kralj Novak dobitnica  je godišnje nagrade za ulogu  Juliške u predstavi “Familija u  prahu” Nine Mitrović.
Nagradu za životno djelo u  području arhitekture i urbanizma dobio je arhitekt Dinko  Kovačić, dok je godišnja nagrada pripala Nikoli Bašiću za  Spomen obilježje poginulim  vatrogascima na Kornatu