Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Budiša ima podršku svih ogranaka

19.06.2011. 22:00
Budiša ima podršku  svih ogranaka


Subotnji sastanak predsjednika HSLS-a s vodstvom stranke s područja Zadarske županije održan u stranačkim prostorijama zadarskog HSLS-a, nije bio vezan uz raspušteno Županijsko vijeće, nego uz pripremu za predstojeće parlamentarne izbore. Izjavio je to po završetku sastanka predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.
– Na sastanku su bili čelnici svih ogranaka u Zadarskoj županiji, što dovoljno govori o demokraciji unutar HSLS-a. Dražen Budiša ima apsolutnu podršku svih ogranaka u Zadarskoj županiji. Po zadnjim anketama Budiša dobiva 10 posto glasova u IX. izbornoj jedinici i očito je da se HDZ uplašio njegovog rezultata, kao što se UDBA 1971., uplašila njegovih studentskih govora, rekao je Kosor.
Predsjednik HSLS-a raspustio je Županijsko vijeće prije desetak dana, a dotadašnji njegov predsjednik Goran Šarin je tada pojašnjavao kako je to rezultat neslaganja središnjice i Županijskog vijeća oko isticanja kandidature Dražena Budiše kao nositelja lista u IX. izbornoj jedinici. Po Šarinovim riječima u županijskom vodstvu stranke nisu bili zadovoljni time što je odluka donesena u središnjici bez konzultacija s članovima i vodstvom u Zadarskoj županiji.