Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Majka i djeca spašeni, prizemlje kuće izgorjelo

19.06.2011. 22:00
Majka i djeca spašeni,  prizemlje kuće izgorjelo


Dim koji je dopirao iz prizemlja kuće, srećom je probudio radnike koji su spavali na katu, a oni vlasnicu koja je zahvaljujući njima na vrijeme s djecom napustila objekt u plamenu


Požar izazvan kratkim spojem na električnom kabelu šivaćeg stroja umalo je života koštao vlasnicu kuće u Neviđanima na otoku Pašmanu i njezino dvoje djece.
Kako doznajemo, vatra izazvana iskrenjem na elektroinstalacijama šivaćeg stroja oko četiri sata ujutro proširila se na prizemlje katnice u vlasništvu obitelji iz Neviđana, dok su troje ukućana i nekoliko radnika smještenih na katu kuće spavali. Srećom, dim koji je dopirao iz prizemlja probudio je radnike na katu kuće, a oni vlasnicu koja je potom, zahvaljujući njima, na vrijeme s djecom napustila objekt u plamenu.
U gašenju požara do dolaska vatrogasaca iz DVD-a Tkon i Pašman, ženi su priskočili u pomoć njezini susjedi, no nažalost, vatra je u nepovrat progutala prizemlje kuće u kojem su živjeli, a izgorjeli su i terasa i krov kuće.
Policijskim očevidom u nedjelju, već u prijepodnevnim satima, utvrđen je uzrok požara, a materijalna šteta bit će naknadno procijenjena.