Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nostalgični podsjetnik na srednjoškolske dane

19.06.2011. 22:00
Nostalgični podsjetnik  na srednjoškolske dane


Maturanti Gimnazije Vladimira Nazora, generacija 1961. proslavili su pedesetu obljetnicu mature.  Svečanost je održana u restoranu San Antonio. Od ukupno tri razreda koji je svaki brojio trideset učenika, na pedestogodišnjoj proslavi se pojavilo  četrdeset i pet učenika.
– Sretan sam što smo se  večeras okupili, iako moram  priznati da nas dosta bude i na  proslavama svakih pet godina.  Dakle, držimo do ovakvih skupova i pokušavamo se sastajati  u što većem broju. Oni koji  nisu uspjeli doći zbog boravka  u inozemstvu, javili su se te  izrazili žaljenje što ne mogu  biti večeras tu. Iz ove naše  generacije gotovo svi su završili fakultete. Ovdje večeras  imamo doktore, inženjere,  nautičare, arhitekte, građevinare, profesore, dakle ljude iz  svih branša. Zato se dogodi da  se često i poslovno susrećemo,  pa si tada međusobno pomažemo, govori dr. Ante Gilić.
Osim učenika, na večeru su  se odazvala i tri profesora.
– Gledajte, ovi ljudi koje vidite pred sobom oduvijek su  bili disciplinirani i marljivi,  zbog čega su uostalom i postigli velika zvanja. Zaista, ispratila sam generacije i generacije, ali ova je zaista posebna,  rekla nam je Mileva Žmikić,  umirovljena profesorica engleskog i francuskog jezika.