Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nove zadarske manekenske zvijezde

19.06.2011. 22:00
Nove zadarske  manekenske zvijezde


U okviru Zadar Fashion Nights održat će se i humanitarna aukcija umjetnina, a prikupljena novčana sredstva ići će za pomoć sirotištima u Africi


Ove je subote u  zadarskoj modnoj agenciji Colors održan prvi casting za trodnevni modni spektakl – Zadar  Fashion Nights koji će se od 14.  do 16. srpnja održati na Poljani  Ivana Pavla II.
Nakon trogodišnjeg zatišja,  koliko je prošlo od zadnjeg  održanog Fashion HR modnog spektakla u gradu, Zadar  će ovo ljeto ponovno imati svoj  fashion week. Organizacije  predstojećeg modnog događanja uhvatile su se poznate  hrvatske manekenke Aleksandra Grdić i Stefany Hohnjec  koje u Zadar ovo ljeto ponovno namjeravaju preseliti  vodeće domaće modne dizajnere te nekolicinu stranih. Stefany ističe kako su, među ostalima, dogovorili i suradnju sa  Sposom, Martom Buzolić,  Kristinom Burja, Ines Jakšić,  Gastrom kao i gostima iz inozemstva poput Sherri Hill.
– Vjerujemo da će Zadrani  prepoznati ovaj naš novi fashion week. Riječ je o manifestaciji koja se nešto razlikuje od sličnih modnih tjedana  jer mi ne prikazujemo kolekcije za narednu sezonu, već  aktualne kolekcije koje se mogu odmah i nabaviti na prodajnim mjestima prezentiranih dizajnera i robnih marki,  naglašava Hohnjec.
 Poznata hrvatska manekenka dodaje kako sa zadovoljstvom može istaknuti kako su  Zadar Fashion Nights prepoznali i u zadarskom Gradskom  poglavarstvu iz kojeg im je  obećana logistička potpora  manifestaciji.
U okviru Zadar Fashion Nights održat će se i humanitarna  aukcija umjetnina, a prikupljena novčana sredstva ići će za  pomoć sirotištima u Africi.
Na subotnjem castingu odabrano je deset atraktivnih manekenki koje će nositi predstojeće revije. Žiri koji su  sačinjavale Alex Grdić, Stefany i Anna Gojanović među  odabrane manekenke uvrstio  je i poznata lica poput Tatjane  Šarić, Arlete Vidić, Ivane Tomljanović, Lorene Grbić i dakako velike uzdanice Collors  agencije Andrijane Bačić.
Zadarskim manekenkama  na modnom tjednu pridružit  će se i cure iz Zagreba gdje je  ovih dana predviđen i drugi  casting.