Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Zadru simpozij o neurosonologiji i liječenju moždanog udara

19.06.2012. 22:00
U Zadru simpozij o neurosonologiji i liječenju moždanog udara


Od 22. do 24. lipnja ekipa vrhunskih svjetskih i hrvatskih stručnjaka iz područja neurološkog ultrazvuka i liječenja moždanog udara ponovno se okuplja u Zadru kako bi kroz predavanja, prikaze slučajeva i praktične vježbe prenijela svoja znanja na polaznike iz Hrvatske i okolnih zemalja. Predavači i polaznici tečaja, uz predstavnike naše neurologije, dolaze iz Sjedinjenih Država, Mađarske, Italije, Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Poljske.
Napredak terapijskih i dijagnostičkih metoda u liječenju moždanih udara tijekom zadnjih desetak godina učinio je ovo područje neurologije izuzetno dinamičnim. Brza primjena terapije, precizno određivanje uzroka moždanog udara te sveobuhvatna prevencija orijentirana na bolesnike s povišenim rizikom mijenjaju tradicionalna shvaćanja o moždanom udaru kao neizlječivoj bolesti, ističe dr. sc. Anamarija Mrđen, šefica Odjela neurologije OB Zadar.
Program omogućava najkvalitetnije metode prijenosa znanja i vještina. Osigurani su dijagnostički uređaji za izvođenje praktičnih vježbi, a interakcija polaznika i predavača odvija se kroz gotovo cijeli dan.