U Zadru simpozij o neurosonologiji i liječenju moždanog udara

Slika korisnika admin
Autor: 
mrdjen
Dr. sc. Anamarija Mrđen

Od 22. do 24. lipnja ekipa vrhunskih svjetskih i hrvatskih stručnjaka iz područja neurološkog ultrazvuka i liječenja moždanog udara ponovno se okuplja u Zadru kako bi kroz predavanja, prikaze slučajeva i praktične vježbe prenijela svoja znanja na polaznike iz Hrvatske i okolnih zemalja. Predavači i polaznici tečaja, uz predstavnike naše neurologije, dolaze iz Sjedinjenih Država, Mađarske, Italije, Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Poljske.

Napredak terapijskih i dijagnostičkih metoda u liječenju moždanih udara tijekom zadnjih desetak godina učinio je ovo područje neurologije izuzetno dinamičnim. Brza primjena terapije, precizno određivanje uzroka moždanog udara te sveobuhvatna prevencija orijentirana na bolesnike s povišenim rizikom mijenjaju tradicionalna shvaćanja o moždanom udaru kao neizlječivoj bolesti, ističe dr. sc. Anamarija Mrđen, šefica Odjela neurologije OB Zadar.

Program omogućava najkvalitetnije metode prijenosa znanja i vještina. Osigurani su dijagnostički uređaji za izvođenje praktičnih vježbi, a interakcija polaznika i predavača odvija se kroz gotovo cijeli dan.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno