Samo što jedni na druge ne podižu puške

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

U lovačkoj kući u Sabunikama ninska Lovačka udruga Jarebica, koja će ove godine proslaviti 90 godina uspješnog rada i postojanja, održala je godišnju izvještajnu skupštinu. Nakon minute šutnje upriličene za sve lovce udruge, koji su preminuli u proteklih 365 dana te nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinarima je o svemu što je urađeno u 2012. te onome što čeka udrugu u tekućoj godini temeljito elaborirao predsjednik Ivo Veršić. U svome govoru nije mogao zaobići veliki problem koji prijeti opstojnosti udruge. Lovni inspektor 2008. podnio je kaznenu prijavu protiv tadašnjeg predsjednika Nevena Ljubičića zbog neprovođenja lovno-gospodarske osnove u skladu sa zakonom. Odlukom Upravnog suda u Zagrebu društvo je kažnjeno s 34.000 kuna, a bivši predsjednik Ljubičić sa 7.000 kuna.

- Društvo će u cijelosti isplatiti navedeni dug Jarebice, kao i tadašnjeg predsjednika Ljubičića. Još su nam ostale dvije rate. No i dalje postoji mogućnost da se društvo raspusti i ode u likvidaciju, istaknuo je Veršić.

Društvu su pomoć ponudili pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije Danijel Segarić, zadarski župan Stipe Zrilić, čelnici državnog i županijskog lovačkog saveza, pa se Veršić nada da se neće osporiti koncesijska odobrenja na lovišta koja udruga ima do 2016. godine.

 O financijskom poslovanju društva u 2012. kao planu i programu trošenja novca u 2013. godini govorio je tajnik Zdravko Lipotica. Jarebica je u 2012. godini uprihodila 622.642 kuna, a potrošila 555.167 kuna. Što se pak tiče 2013. godine, planira se uprihoditi i potrošiti 632.775 kuna.

Predsjednik Nadzornog odbora udruge Ivica Stulić rekao je kako je zabrinjavajuće da društvo iz godine u godinu ostvaruje sve manje prihode, u rasponu od 25 do 30 tisuća kuna. No još su veći problem, kaže, međuljudski odnosi.

- Među pojedincima vlada netrpeljivost. Otkada se društvo podijelilo na lovne jedinice samo što lovci jedni na druge ne podižu puške. To se mora nadići i vratiti nekadašnje zajedništvo, upozorio je Stulić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno