Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U srcu Poluotoka Zadranka živi u par metara četvornih u smeću i među insektima

19.06.2017. 22:00
U srcu Poluotoka Zadranka živi u par metara četvornih u smeću i među insektima


U svega nekoliko metara četvornih Zadranka je na podu improvizirala ležaj, a nuždu obavlja u razne posude zbog čega se iz prostorije širi nesnosan smrad i skupljaju insekti
Zadranka (49) već mjesecima, u centru grada, na Poluotoku,  živi u uvjetima nedostojnim čovjeka. Na tu adresu godinama već zbog  narušavanja javnog reda i mira te nasilja u obitelji, dolaze policija i socijalni radnici. Situacija je kulminirala prije pet mjeseci kad je izvanbračni  suprug ovu 49-godišnjakinju s kojom ima troje malodobne djece, izbacio iz stana te promijenio, ne samo bravu, već i vrata. Postavio je blindirana i s djecom odselio u roditeljsku kuću u drugi dio grada, a žena se  uselila u prostoriju uz njihov prizemni stan, koja im je služila kao ostava.  U svega nekoliko metara četvornih, gdje zaista nema čega nema, na podu je improvizirala ležaj, a nuždu obavlja u razne posude zbog čega se iz  prostorije širi nesnosan smrad i skupljaju insekti. Posljedično trpe i susjedi, no bespomoćni su, a što učiniti prije nego se dogodi tragedija kojoj  očito sve vodi, ne zna ni 76-godišnja majka ove nesretne žene.
– Samo da mi kći ne umre negdje na pločniku. Bolesna je, treba joj pomoć, a ja sam stara i ne mogu se o njoj brinuti. Pomažem koliko mogu i  njoj i djeci. Jutros sam joj odnijela hranu i zatekla je krvave glave. Kaže da  je pala, a što i kako je bilo, ja ne znam. Samo se bojim većeg zla, na rubu  suza govori majka 49-godišnjakinje apelirajući na institucije da joj pomognu.
– Ona mora na liječenje ili u sigurnu kuću. Imam ja svu dokumentaciju  iz koje se godinama unazad vidi sve što se između moje kćeri i njezina  muža događalo. On ju je uništio. Radila je godinama po cijele dane sa  svojim obrtom, a on ništa, govori 76-godišnja žena ističući kako je i sama lošeg zdravstvenog stanja zbog čega ne može preuzeti skrb nad kćeri.
više u tiskanom izdanju