Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stotinu planinara i ratnih veterana na usponu za Sveto brdo i misi za poginule branitelje

20.06.2018. 15:20
Stotinu planinara i ratnih veterana na usponu za Sveto brdo i misi za poginule branitelje


 
Zadarski HGSS-ovci osiguravali su uspon na Sveto brdo i svetu misu za poginule branitelje, a nakon događaja izjavili su kako su počašćeni jer im je pružena prilika biti dio ovog događanja posvećenoga poginulim braniteljima iz Domovinskoga rata. Uz to su i citirali "Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje." 


HGSS Stanica Zadar je na zamolbu PD Pinklec iz Svete Nedelje i Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" u subotu 16. lipnja, osiguravala uspon i svetu misu na Sv Brdu, kažu iz HGSS-a dodajući da je na usponu sudjelovalo stotinjak planinara i ratnih veterana Domovinskog rata.


 




– Okupljanje sudionika je bilo u 07:30h u Svetom Roku, odakle se u 8:00 h kreće osobnim automobilom prema prijevoju Mali Alan. Oko 9 h kreću na uspon prema Dušicama i Svetom Brdu (1751 mnm). Dok manji dio sudionika ostaje kod skloništa na Dušicama, većina nastavlja dalje s usponom na Sveto Brdo. Oko 13 h sudionici dolaze na vrh Svetog Brda. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta Sveta misa za poginule hrvatske branitelje na Velebitu koja se trebala održati na vrhu Svetog Brda se održala ispred skloništa na Dušicama. Oko 15:00 h sudionici počinju s povratkom prema prijevoju Mali Alan. Prilikom povratka je je zatražena pomoć te je nekolicina sudionika uspona terenskim vozilom Stanice Zadar prebačena do njihovih vozila. Osiguranje završava oko 19:00 h povratkom svih sudionika na prijevoj Mali Alan te polaganjem vijenaca na spomen obilježje civilima i braniteljima poginulima u Domovinskom ratu, napisali su iz HGSS-a.