Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

UPOZNAJ, OSJETI, ISTRAŽI Nova web stranica Turističke zajednice grada

20.06.2020. 17:00


Zalazak sunca »najlipši na svitu«, zadarski barkajoli, zvonik katedrale sv. Stošije, Pozdrav suncu i Morske orgulje uz poruku – upoznaj, osjeti, istraži Zadar na četiri strana jezika – engleskom, talijanskom, njemačkom i francuskom i naravno, hrvatskom uvodni je video na novoj web stranici Turističke zajednice Grada Zadra.
Naime, nakon deset godina Turistička zajednica Grada promijenila je i osuvremenila svoju web platformu kako bi bila što informativnija i vizualno što privlačnija te kako bi gostima koji dolaze u Zadar što više olakšala traženje potrebnih informacija, za što su sada doslovno potrebna tek dva »klika«. Stranica je maksimalno optimizirana i prilagođena trendovima konzumiranja online sadržaja putem mobilnih uređaja s naglaskom na vizualni identitet, atraktivne fotografije zadarskih autora i puno video materijala.


Od ideje do novog vizuala
– Kako je Zadar rastao i razvijao se u svakom smislu, a osobito u turističkom te se sve više i bolje brendirao i pozicionirao kao turistička destinacija, tako smo i mi željeli postići da na što jednostavniji, brži, lakši, ali i privlačniji način informiramo turiste o svemu što im naš grad može ponuditi. Još krajem prošle godine krenuli smo s idejama koje je uspješno realizirala tvrtka LLOYDS DESIGN iz Labina. Riječ je o timu mladih ljudi čiji je prosjek, 27 godina. Najveći dio posla odrađen je u vrijeme pandemije koronavirusa kad smo aktivno iskoristili smanjeni obujam aktivnosti i opću karantenu. Ali, posao još nije gotov. Druga faza je izrada posebne stranice za poslovne subjekte u Zadru i komunikaciju s iznajmljivačima, prilogodba cjelokupnog weba za osobe s invaliditetom, što smo regulirali Ugovorom s Gradom Zadrom u sklopu EU projekta »Tourism4All« kojeg vodi resorni pročelnik Šime Erlić – objasnio je Mario Paleka direktor TZ Grada.


Osjeti Zadar – životni stil
Osim same web stranice, u sljedećih mjesec dana modernizirat će se i dvije već postojeće aplikacije – Zadar Travel App i Secret Zadar App. Na novoj stranici sada je sve preglednije jer je i podjeljeno na uvjetno rečeno, segmente važne našim gostima i posjetiteljima. Pa, se tako može »kliknuti« na povijest i doznati sve o prošlosti Zadra, kulturnoj baštini, povijesnim spomenicima. Mogu se posebno dobiti informacije o svim zadarskim atrakcijama, restoranima, manifestacijama, aktivnom i zdravstvenom segmentu turističke ponude koja je sve bogatija posljednjih godina, ali primjerice, i o životnom stilu domicilnog stanovništva pod naslovom – Osjeti Zadar – životni stil.
– Od ispijanja jutarnje kave u zadarskim kavanama, caffe barovima, slastičarnicama ili na frekventnim zadarskim trgovima, do popodnevne fjake, večernje šetnje i noćnih izlazaka, u Zadru znaju kako uživati u životu. Zadarski je đir sve to raditi polako i strpljivo, bez žurbe, a onda tijekom jutra i popodneva hvatati zalet za večernji izlazak – piše o životnom stilu Zadrana.
– Osim web stranice, u nadolazećem razdoblju tiskat ćemo i novu »image« brošuru destinacije te tri podbrošure u kojima ćemo posebno izdvojiti specifičnosti povijesti, kulture, životnog stila, tzv. »Lifestyle« te iznimne ljepote zadarske okolice i arhipelaga dodao je direktor Mario Paleka.