Jedinstven pozdrav ljetu iz kraljevskoga grada Nina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
U ponedjeljak, 21. lipnja Festival Sunca i svjetlosti
Suncu treba, dakle, oko 14 minuta da se "popne" na Velebit i zasine duž stražnjeg zida crkvice Sv. Križa
U crkvi Sv. Križa održat će se 13. Festival Sunca i svjetlosti, u organizaciji Turističke zajednice grada Nina

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije, u crkvi Sv. Križa prvog dana ljeta održat će se 13. Festival Sunca i svjetlosti, u organizaciji Turističke zajednice grada Nina.
Organizatori pozivaju 21. lipnja u prekrasni Nin u kojem će se pozdraviti prva ljetna zraka Sunca koja će se pojaviti nad Velebitom u 05:39:44 sati. Nazočni će moći uživati u koncertu »Nezaboravno svitanje u Ninu« Duje Stanišića.
Pripremljen je bogat program: likovne radionice, plesni nastup učenica, kostimirana vođenja na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku te nastup na gitari mlade glazbenice Dore Oltran i dr.
Predavanje uvaženog profesora Aleksandra Durmana pod nazivom »Astralni simbolizam u vučedolskoj kulturi, najstarije europsko slikovno pismo« poseban je dodatak ovogodišnjeg festivala.
Prirodni fenomen koji nam priroda ove godine »poklanja«, kako navodi ing. Držislav Sikirić, je sljedeći: »Zanimljivo je i da sam solsticij nastupa u 05:32:11, tako da će to biti jedna od najmanjih vremenskih razlika u ovom stoljeću. Navedeno o razlici vremena vrijedi, dakako, samo za Nin. Sunce, inače, toga dana na horizontu, koji se iz Nina ne vidi, izlazi (prva zraka) u 05:15:31. Suncu treba, dakle, oko 14 minuta da se »popne« na Velebit i zasine duž stražnjeg zida crkvice Sv. Križa.«
Glavna vodilja festivala je poticanje kreativnosti, znanosti i umjetnosti kod mladih i povećanje svijesti o značaju crkvice koju nazivaju hrvatskim Stonehengeom.
»Proslavimo zajedno Svjetski dan glazbe jer glazba oplemenjuje i spaja ljude. Ovogodišnji festivalski program, prilagođen za sve generacije, prilagođen je i covid situaciji«, ističu organizatori pozivajući na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)