Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Anamarija Šimunac pobjednica Benkovac Festa 2008.

Autor: Julijana Bačić

19.07.2008. 22:00
Anamarija Šimunac pobjednica Benkovac Festa 2008.

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nagrada publike na šestom Benkovac festu pripala je Ivani Marić i Borni Nimcu, dok je prva nagrada žirija pripala je Anamariji Šimunac koja je na ovogodišnjem Benkovac festu izvela pjesmu “Ruža u kamenu”
Šesti po redu festival glazbenih amatera Benkovac fest 2008. održan je u subotu pred brojnom publikom, na Trgu domovinske zahvalnosti u Benkovcu.
Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Grada Benkovca, a u organizaciji Radio Benkovca u sklopu obilježavanja dana grada Benkovca.
Na ovom već tradicionalnom dječjem festivalu nastupilo je 18 natjecatelja starih između 12 i 18 godina. Mladi izvođači publici su se nastojali predstaviti u što boljem izdanju, a njihove nastupe, voklane sposobnosti, kao i scenski natup ocijenjivao je stručni žiri kojeg su činili: Mile Marić uime gradskog Odjela za društvene djelatnosti, te ujedno član klape Asserija, Marin Lepur, glazbenik i direktor Radio Benkovca, Milivoja Marini, predsjednica KUD Branimir Benkovac, Josip Bilić, glazbenik i član klape Asserija, Martina Palavra, pobjednica prošlogodišnjeg Benkovac festa, te Jordanko Miloš, profesor glazbe i umjetnički voditelj klape Asseria. Članovima ocjenjivačkog žirija povjerena je zadaća da dodjele tri nagrade trojici najboljih izvođača, dok je publici pripala zadaća svojim pljeskom i bodrenjem, dodjeliti još jednu nagradu, nagradu publike.
Program festivala vodili su Anđela Sarađen i iskusni Mihovil Mijo Brkić, inače voditelj na Radio Benkovcu koji se i sinoć istaknuo svojom profesionalnošću.
Prije nego što su se publici predstavili natjecatelji, prošlogodišnja pobjednica Martina Palavra izvela je pobjedničku pjesmu „Neka bude zauvijek”, a prva je među natjecateljima probila led Tea Viduka s pjesmom „Zovem da ti čujem glas”. Nakon nje nastupila je Matija Mijić koja je izvela pjesmu „Gdje srce tu je dom”. Nakon nastupa, Matija nam je otkrila kako je imala tremu sve do trenutka kad se popela na pozornicu i počela pjevati.
– Trema je nestala kad sam počela pjevati, ali do tada sam ju imala. Za nastup sam se pripremala dosta dugo, kao i većina ostalih natjecatelja, a na Benkovac fest me prijavila moja rodica Marija, kazala je Matija te dodala kako je zadovoljna sa svojim nastupom. Mlade izvođače instrumentalno je pratio band Joy iz Zagreba.
Nakon što je svih 18 natjecatelja izvelo svoje pjesme, trenutke do proglašenja pobjednika ispunili su nastupi gostiju. Prva je u ne natjecateljskom djelu nastupila izvrsna plesna grupa K2 iz Pakoštana. Osim njih, u ne natjecateljskom djelu Benkovac festa nastupio je i Ivan Sarađen, dugogodišnji član i pobjednik Benkovac festa 2006. godine, Maja Jajčanin, pobjednica prvog povijesnog Biograd festa, te duo Dinea Petković i Donat Mandić, mlade zadarske nade s teen festa.
Prije samog proglašenja pobjednika nastupile su Anđela Brajnović i Emilli Genda, koje zbog propozicija i starosne dobi nisu mogle konkurirati u natjecateljskom dijelu festivala. Prošlogodišnja pobjednica Martina Palvra svim je natjecateljima uručila zahvalnice za sudjelovanje na Benkovac festu 2008, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika.
Treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda na šestom festivalu mladih pjevača amatera Benkovac fest 2008, pripala je Nikolini Zejen koja je izvela pjesmu Moj si anđeo. Nikolini je nagradu uručio Mile Marić iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Benkovca. Drugu nagradu ocjenjivačkog žirija dobio je Mate Vidić koji je izveo pjesmu Ružica si bila. Nagradu mu je uručila Milivoja Marini, predsjednica KUD-a Branimir.
Nagrada publike na šestom Benkovac festu zasluženo je pripala izvrsnom dvojcu, Ivani Marić i Borni Nimcu koji su izveli pjesmu Ima li nade za nas. Nagradu im je uručio direktor Radio Benkovca Marin Lepur. Prva nagrada žirija pripala je Anamariji Šimunac koja je na ovogodišnjem Benkovac festu izvela pjesmu Ruža u kamenu te svojim vokalnim sposobnostima, ali i scenskim nastupom, osvojila žiri i publiku. Nagradu joj je uručio gradonačelnik grada Benkovca Mirko Erstić.
Pobjednica Anamarija otkrila nam je kako se nije dugo pripremala za ovaj nastup koji joj tek treći do sada.
– Nastupila sam dosada na festivalu u Stankovcima te u Biogradu. U Biogradu sam osvojila treće mjesto. Prezadovoljna sam svojim nastupom kao i nagradom koju zaista nisam očekivala da ću osvojiti, kazala je Anamarija koja osim glasom osvaja i svojom pojavom. Iako joj je tek 15 godina, već sada je očito da je pred njom svijetla budućnost.
Osim titule najbolje na Benkovac festu, pobjednica Anamarija Šimunac će imati prigodu nastupiti i na poznatoj turneji mladih pjevača pod nazivom „Dalmaciji s ljubavlju”, na kojoj inače nastupaju mladi pjevači iz 12 županija. Benkovac fest je završio vatrometom, a veslo raspoloženej nastavilo se dugo u noć.


Svi sudionici festivala
Tea Viduka, Matija Mijić, Olga Savić, Ivana Mrić, Borna Nimac, Marija Lalin, Mihaela Lučić, Marija Magdalena Rašić, Nikolina Zejen, Mate Vidić, Anđela Zurak, Marina Lebo, Stipe Šalina, Anamarija Šimunac, Doris Erceg i Mirjam Kazija.