Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Banić i Popović novi zadarski olimpijci

Autor: Šime Ćurko

19.07.2008. 22:00
Banić i Popović novi zadarski olimpijci

Foto: AP



Ne bude li iznenađenja na  popisu kandidata na koje Jasmin Repeša računa za Olimpijske igre u Pekingu Zadar će  dobiti najmanje još dva olimpijca čime će broj naših sugrađana na najvećem svjetskom sportskom događaju narasti na respektablinih osam predstavnika. Prvi su Olimpijske igre izborili jedriličari  Šime Fantela i Igor Marenić  koji će nastupiti u klasi 470.  Zadrasko jedrenje imat će  svoje predstavnike u klasi 49er  i to u Pavli Kostovu i Petru  Cupaću.
Put Pekinga će i dva  zadarska stolnotenisača Zoran Primorac i Andrej Gaćina,  a osim Marka Popovića i Marka Banić u nekim kombinacijama u košarkaškoj reprezentaciji moglo bi se otvoriti  mjesto i za Branimira Longina, koji je s Daliborom Bagarićem kao prekobrojni otpao za kvalifikacije koje je  Hrvatska uspješno odradila u  Ateni. Zadar ima još aduta za  Peking i to u braći Tončiju i  Josipu Vačiću, koji su trenutačno na pripremama rukometne reprezentacije koja  brani zlato iz Atene 2004..
Zoranu Primorcu ovu su  čak šeste Olimpijske igre  (konstantno je na IO od Seolua 1988.), Petru Cupaću  druge (jedrio je i u Ateni  2004.), a svi ostali prvi put će  biti dio nikad brojninije hrvatske olimpijske reprezentacije. Nažalost, samo su jedriličari članovi zadarskih klubova, svi ostali otišli su iz  Zadra u potrazi za ambicioznijim i financijski izdašnijim  klupskim sredinama.