Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Hrabrost u ratu, prijateljstvo u miru

Autor: Velimir Brkić

19.07.2008. 22:00
Hrabrost u ratu, prijateljstvo u miru

Foto: Velimir BRKIĆ



Nakon gotovo 14 godina opet su se okupili stari prijatelji, bojovnici iz 3. voda 3. bojne 1. satnije 112 brigade Hrvatske vojske. Bio je to susret prepun emocija. Od 39 pripadnika 3. voda ove subote u Zadru se okupilo njih 25. Ratni zapovjednik 1. satnije Nino Šimunić, načelnik Općine Bibinje, naglasio je kako je satnija uspostavljena za blagdan Sv. Ante, 13. lipnja 1994. godine a činili su je uglavnom izuzetno mladi ljudi.
– Od osnivanja 1. satnija je imala zavidni ratni put. Sudjelovala je najznačajnijim borbenim akcijama u zadarskom zaleđu. Svoj veliki doprinos mladi i izuzetno hrabri bojovnici iz 3. voda dali su tijekom veličanstvene vojne akcija Oluja na potezu Kašić-Stošina glava te na bojištima u BIH. Potvrda kvalitete i vrijednosti su sačuvani životi, budući da nije izgubljen ni jedan pripadnik, istaknuo je Šimunić, dodajući kako su tijekom borbenih djelovanja ranjena četiri pripadnika 3. voda.
Ratnog puta i borbenih akcija prisjetio se i ratni zapovjednik 3. voda Mojmir Kandić, napomenuvši kako su pripadnici svoje zadaće izvršavali učinkovito, profesionalno i stručno.
Nakon što su se prisjetili ratnog puta i ratnih dogodovština, vratili su se na svakodnevnicu, svoja radna mjesta u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj, onako iz srca i duše pričajući o svojim obiteljima, djeci, zdravlju, svojim svakodnevnim radostima ali i neminovnim problemima.