Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lideri skuhali najbolji brudet

Autor:

19.07.2008. 22:00
Lideri skuhali najbolji brudet

Foto: Adam VIDAS



Po završetku prezentacije starih predmeta, običaja i kuhinje na Kualjskim ribarskin noćoma održano je i još jedno tradicionalno natjecanje u kuhanju brudeta.
Organizator ovog natjecanja je Udruga “Kualjske ribarske noći”, a ove je godine bilo pet natjecateljskh ekipa, “Lideri”, “Čađavica”, “Klošari” i “Legende” te “Pantera” i “Vampiri” kao jedna ekipa.
– Riječ je o natjecanju koje za vrijeme “Tunuare” organiziramo svake godine i to na način da natjecateljima osiguramo ribu, i to isključivo ugore, a za ostale sastojke se brinu sami jer njihovi su recepti ionako tajni. Na natjecanje se može prijaviti tko god želi, a i njihov je izbor koliko će članova koja ekipa imati, kazao je Zlatomir Franov, predsjednik udruge “Kualjske ribarske noći” i član ekipe “Lideri”. Okuse i kvalitetu slasnih brudeta, naposljetku je, kušavši svakog od njih, procijenio ocjenjivački žiri sastavljen od tri člana te je prema njihovoj odluci prvo mjesto pripalo “Liderima”, drugi najbolji brudet skuhala je “Čađavica”, dok su treće mjesto ponijele “Legende”. Za pobjedničke ekipe bile su pripremljene i primjerene nagrade, pa su tako “Lideri” za osvojeno prvo mjesto dobili paški sir i 10 litara vina, “Čađavica” je zahvaljujući osvojenom drugom mjesto dobila samo paški sir, dok su trećeplasirane “Legende” sa sobom odnijele 10 litara vina.