Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadranima na raspolaganju 401 parkirališno mjesto

Autor: Dragana Glavočić

19.07.2008. 22:00
Zadranima na raspolaganju  401 parkirališno mjesto

Foto: Vedran SITNICA



S automatiziranim sustavom upravljanja, koji se temelji na naplati putem parkirališnih izdavača, čitača kartica i dislocirane blagajne što omogućuje brzi protok prometa u oba smjera, ova je garaža opremljena najmodernije u Hrvatskoj, kazao je Davor Gabud iz tvrtke Parcom
Otvaranjem prve  javne garaže u sklopu Trgovinskog centra Zadar na  Relji u subotu Zadranima je  omogućeno svakodnevno  parkiranje u neposrednom  centru grada u vremenu od 0  do 24 sata. Cijena sata parkiranja iznosi šest kuna s tim da će se u dogledno vrijeme  razmišljati opopustima. Garaža je kapaciteta 401 mjesto na dvije  etaže. Na svakoj etaži pet  parkirališnih mjesta rezervirano je za invalide. Prvom  javnom garažom upravljat će  tvrtka Parcom iz Zagreba.
– Automatiziranim sustavom upravljanja, koji se temelji na naplati putem parkirališnih izdavača, čitača  kartica i dislocirane blagajne  što omogućuje brzi protok  prometa u oba smjera, ova je garaža najmodernije opremljena u Hrvatskoj. Cijela garaža je pod videonadzorom.  Ugrađeni su senzori za ugljični dioksid  koji automatski uključuju  ventilatore ukoliko se povisi  razina navedenog plina. Kad  se razina plina normalizira,  tada senzori automtski isključuju ventilatore, kazao je  Davor Gabud iz tvrtke Parcom.
Zanimljivo je navesti da će  se osim kovanicama moći plaćati i papirnatim novcem s  tim da će blagajna razliku u  uplaćenom novcu vratiti. Nakon što je plaćeno parkiranje,  kartica se provuče kroz čitač  kartice koja aktivira podizanje rampe.
Za nadati se da će otvaranjem javne garaže djeca dobiti više mjesta za igru u  svojim dvorištima, koja su  umjesto igrališta pretvorena  u parkirališta limenih ljubimaca.