Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zalaganje na najnižoj razini

Autor: Drago Bajković

19.07.2008. 22:00
Zalaganje na najnižoj razini

Foto: Vedran SITNICA



Ne može se dogoditi da osam igrača razmišlja samo o napadu, a obrana im je nevažna. Povijest je pokazala da Zadar može biti uspješan samo kada svih jedanaest igrača igra obranu i napad, kazao je Zebić
Zadrani i drugu  utakmicu zaredom nisu uspjeli  pobijediti. U subotu su u Kaštel Sućurcu remizirali 1:1 s Jadranom. Trener  Dalibor Zebić nije krio nezadovoljstvo, naprotiv, čini se da  je bio vrlo ljutit na svoje igrače.
– Loše je kada moraš utvrditi  da je sreća što nismo poraženi.  Nakon remija i loše igre u Raštanima isto smo ponovili i protiv  Jadrana. Voljni “moment” bio je  na najnižoj razini i više neću  imati tolerancije prema onima  koji se nedovoljno zalažu – kazivao je jučer Zebić.
– U Sloveniji je sve izgledalo  prilično dobro i moji igrači u  oglednim utakmicama nisu se  štedjeli. No, nakon što smo se  vratili na naše tlo kao da se  nešto prelomilo u njima. Jednostavno je pristup utakmicama neprofesionalan. Bilo je  vruće, to nije sporno, možda se  nakupilo i nešto umora, ali sve  to skupa nije dovoljno da ih  opravda.
Podsjetio je Zebić da Zadar  uvijek u pripremnim utakmicama igra loše.
– I u prošlim pripremnim razdobljima igrali smo loše ogledne utakmice, pa bismo u prvenstvu izgledali dobro. Ako je  to pravilo neka se nastavi, ali  očekujem od igrača da im se  pristup potpuno promijeni.
Već je obavio razgovore s  igračima, a isto ih očekuje i u  tjednu koji slijedi.
– Itekako ćemo pričati i to  cijeli tjedan. Pristup i profesionalnost su na prvome mjestu.  Ne može se dogoditi da osam  igrača razmišlja samo o napadu,  a obrana im je nevažna. Povijest  je pokazala da Zadar može biti  uspješan samo kada svih jedanaest igrača igra obranu i napad. Nismo mi momčad koja  može igrati na rutinu i tako  pobjeđivati. Pobjede će doći samo ako svaki pojedinac na terenu bude davao sve od sebe.
Jedan od razloga je i slaba  konkurencija u momčadi.
– Najviše bih volio kada bi na  svakom mjestu Zadar imao  konkurenciju kao što je to kod  vratara. No, to nije tako i pojedini igrači su svjesni da nemaju alternacije, pa se podsvjesno čuvaju i ne daju sve od  sebe na prijateljskim utakmica.
Raduje ga efikasnost Marina  Tomasova, ali..
– Tomasov je očito napredovao što se tiče realizacije i tu ga  treba pohvaliti. No, on je vezni  igrač i osnovni posao mu je da  razigra momčad, a njemu to baš  i nije polazilo za nogom u posljednjim utakmicama. Previše  komplicira u pojedinim situacijama, a to mu se ne bi smjelo  događati. S obzirom da se radi o  mladom reprezentativcu od  njega očekujem još puno više.
Na kraju je Zebić rekao i  nekoliko riječi o Hajduku, Zadrovu prvom suparniku.
– Hajduku je krenulo prilično  dobro, složili su kvalitetnu  momčad i počeli pobjeđivati.  Ako ćemo igrati kao u posljednje dvije utakmice onda ni  ne trebamo putovati na Poljud  jer će nas Hajduk razbiti. Bez  obzira na sve vjerujem da ćemo  u ovih sedam dana napraviti sve  da bismo se Hajduku suprotstavili na najbolji mogući način.  Motiva svakako neće nedostajati – zaključio je Zebić.


JADRAN (KS) – ZADAR 1:1
SUĆURAC – Igralište Zrinjski. Gledatelja: 200. Sudac:  Duje Pivčević (Kaštel Gomilica). Strijelci: 1:0 Gvozden  (10), 1:1 Tomasov (20).
JADRAN KS: Vidić, Delić, Elez, Kurtović, S. Poljak,  Šarić, Alfirević, Bašić, Gvozden, Gale, Šimunović. Još su  igrali: Jurin, Erceg, Ergo, Zadro, Zolota, Buzov, Sapunarić, Đuzel, Juras, Lipotić, Dević.
ZADAR: Vuković, Bilaver, Pletikosić, Parmaković, Batkoski, Kruneš, Milin, Surać, Tomasov, Batur, Terkeš. Još  su igrali: Ježina, Mitrović, Modrić, Maruna, Ozebić, Matanović, Gregov.