Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kasun: Mi smo na redu za medalju

Autor: Igor Perković

19.07.2009. 22:00
Kasun: Mi smo na redu za medalju


Ova je reprezentacija već dokazala da ima talenta i potencijala za najviše dosege. Odmah mogu potpisati da će svi igrači dati sve od sebe kako bismo došli do jedne od medalja, ali nije sve u trudu, trebat će nam i malo sreće – kaže Mario Kasun
Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se u zagrebačkom hotelu Panorama kako bi započela pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo u Poljskoj. Na prozivku Jasmina Repeše odazvalo se svih sedamnaest košarkaša, a atmosfera u Panorami bila je više nego dobra.
– Pa naravno da smo dobro raspoloženi kad svi znamo da je okupljanje reprezentacije uz naporni trening i pripreme ustvari druženje s ljudima koje poznaješ već godinama – obrazložio je svoj osmijeh na licu Roko Leni Ukić, razigravač reprezentacije.
Uz druženje s dragim ljudima playmaker Toronto Raptorsa dodao je još jedan razlog za iznimno pozitivno ozračje.
– Ovo je okupljanje drugačije od ranijih i po činjenici da se sada sastajemo nakon jednog velikog uspjeha. Sam plasman na Olimpijske igre i dobar nastup u Pekingu još uvijek nas drže u pozitivi – dodao je Ukić.
Kroz duge i naporne pripreme izbornik Repeša će popis od sedamnaest imena svesti na konačnih dvanaest ljudi koji će boje Hrvatske braniti u Poljskoj. Očekivanja su kao i obično visoka.
Između slave i neuspjeha
– Ova je reprezentacija već dokazala da ima talenta i potencijala za najviše dosege. Odmah mogu potpisati da će svi igrači dati sve od sebe kako bismo ovog puta došli do jedne od medalja, ali nije sve u trudu, trebat će nam i malo sreće. Na prošlim natjecanjima se vidjelo da između slave i neuspjeha ponekad stoji samo jedna lopta. Nadam se da će ovog puta ona prevagnuti u našu korist. Vrijeme je, mi smo na redu – rekao je Mario Kasun, reprezentativni centar.
Jednog se čovjeka čekalo s posebnim nestrpljenjem. Nakon četiri godine izbivanja pod nacionalni stijeg vratio se Nikola Vujčić.
– Ne osjećam se strancem. Ništa se nije promijenilo. Vidim da su igrači i dalje jako dobro raspoloženi, da su sretni što se ponovno vide, da djeluju kao momčad – kratak je bio Vujčić.
Kapetan reprezentacije Nikša Prkačin broji trinaestu godinu u reprezentativnom dresu. Akcija u Poljskoj vrlo vjerojatno je posljednja za Prkačina koji još uvijek važe hoće li se nastaviti baviti profesionalnom košarkom ili će okončati bogatu karijeru. Glavna tema priče s Prkačinom bila je njegova blokada računa Cibone od koje potražuje isplatu drugog dijela ugovora.
Crikvenica i Rogla
– Ne ljutim se ni na koga pa ni na predsjednika Jelušića koji me optužio za nekorektnost. Smatram da je bio neupućen jer sam ja petnaest dana prije naplate zadužnice zvao Cibonu gdje se nitko nije javio. Također, bio je moj red za isplatu. Dobio sam najmanje plaća od svih igrača, strpljivo sam čekao, no nije bilo nikakvih naznaka da će se nastali problem riješiti i ja sam zadužnicu odlučio naplatiti – pojasnio je Prkačin.
Kapetan reprezentacije ne isključuje mogućnost nastavka suradnje s “vukovima”.
– Ako odlučim igrati i ako me Cibona bude htjela ja sam tu – zaključio je Prkačin.
Reprezentacija će bazični dio priprema odraditi u Crikvenici i na Rogli zaključno s 7. kolovozom kada će Repeša objaviti konačni popis putnika u Poljsku.