Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Millennium jump pobijedio recesiju

Autor:

19.07.2009. 22:00
Millennium jump pobijedio recesiju

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Udruga Propela, Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra i ove su godine organizatori trećeg po redu DM Millennium jumpa, koji će se održati 25. srpnja na zadarskoj rivi. Najavljeno je to na konferenciji za novinare, održanoj na jedan nesvakidašnji, pravi ljetni način – doslovce u moru na Krešimirovoj obali u Diklu. Konferenciji su nazočili Neven Stojaković, iz Društva Propela i idejni začetnik projekta, Neno Mrkela, odgovoran za tehnički dio Millennium jumpa, Anita Vodopivec, voditeljica odnosa s javnošću i zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović, koji su ovom prilikom sve građana i turiste pozvali na još jednu, ne samo izuzetno zabavnu nego i humanitarnu manifestaciju. Podsjetivši na važnost ovog događaja te na neočekivanu brzinu kojom je poprimio razmjere najvrijednije zadarske razglednice, prisutnima se obratio Dražen Grgurović.
– Svi znamo da je Millennium jump počeo kao mali događaj koji je vrlo brzo postao toliko poznat da o njemu danas više nije potrebno puno govoriti. Grad Zadar ga je naravno i ove godine podržao, jer sretan je da ima tako kreativne pojedince koji su osmislili i prepoznali vrijednost ovog projekta, kazao je Grgurović, zahvalivši se potom svima koji su, uz Grad Zadar, podržali ovu manifestaciju, kao i svima onima koji su dali sve od sebe kako bi ga osmislili.
Na humanitarni te turistički i ekološki aspekt ovog događaja ukazao je Stojaković, istaknuvši kako će i ove godine s njima biti Dječji vrtić “Latica”, vrtić za djecu s poteškoćama u razvoju te Škola plivanja.
Škola je pokrenuta na inicijativu organizatora prvog Jumpa, 2007. godine, održana je i bila vrlo uspješna, pa će i ove godine prihod od kotizacija u potpunosti biti namjenjen realizaciji još jedne Škole plivanja i za “2009./2010. godinu. Svi sudionici skoka i ovaj put participiraju 20 kuna pri preuzimanju akreditacije, a sve to u spomenute humanitarne svrhe. Poznato je i to da su snimke dosadašnjih skokova obišle cijeli svijet i na taj način izazvale veliku pozornost potencijalnih posjetitelja grada i županije te povećale interes za posjet Zadru. Osim toga, cijeli ovaj projekt, osim zabavnog, sportskog i promotivnog ima i turistički i ekološki karakter s naglaskom na zaštitu mora od opasnih algi.
– Što se tiče ovogodišnjeg projekta, moram istaknuti da je, s obzirom na tešku financijsku situaciju, njegova organizacija bila upitna i “klimava” i da smo uložili uistinu velike napore. Zahvaljujem se stoga Gradu Zadru i svim našim sponzorima, koji su nam odlučili pomoći i u ovoj teškoj situaciji. Nadam se, stoga, da će, ako već ne možemo ići dalje, ovogodišnji događaj biti barem kao prošlogodišnji, kazao je Stojaković, najavivši potom ovogodišnji program, koji se ne razlikuje bitno od prošlogodišnjeg.
Kako je najavljeno, DM Millennium jump započinje u 15 sati, a program sadrži 4 grupna skoka u razmacima od sat vremena u kojima sudjeluje 1.500 skakača. Svi skakači će na ulazu na rivu dobiti poklon pakete organizatora s majicama, japankama, kremama za sunčanje, sendvičima i ostalim sponzorskim proizvodima. Najavljen je također i show program Aero kluba Zadar, padobranski skokovi s visine od 1.000 metara te padobranci Todorić, Bašić i Vincencinović i skokovi iz zrakoplova Cesna 172. Uslijedit će i atraktivni skokovi u more s krana Kluba za skokove u vodu “Arno”, a s krana, još uvijek nepoznate visine, pjevat će operne dive Sandra Bagarić i Martina Tomčić i to poznate skladbe “O sole mio” i “Dalmatino povišću pritrujena”.
– U planu je i neslužbeno prvenstvo u skokovima “na divljaka” s bogatim nagradama te ispisivanje velikog natpisa tijelima sudionika u dužini od 200 metara kao razglednica za svijet. Svirat će glazba vrhunskih dj-a, a cijeli spektakl snimat će se sa zemlje, iz zraka, s i ispod mora uz izravne prijenose na tv i radio podstajama, kazao je Stojaković, naglasivši kako će u skoku i ove godine sudjelovati i osobe iz javnog života, koje će svojim prisustvom pridati važnost samom projektu.
Stojaković je napomenuo i to kako od godine kampanja Jumpa ide i na engleskom jeziku i to diljem cijele županije zbog čega se ovaj put očekuje još veći broj sudionika.
– Ljudi nas zovu iz drugih gradova i zemalja i zbog toga nam je izuzetno drago, jer to znači da smo postigli ono što smo htjeli. Svoju prijavu svi mogu uzeti na Narodnom trgu i to od danas do 25. srpnja, kazao je Stojaković, najavivši naposljetku i projekt BelCante, kojeg poklanja DM, a koji će se 24. srpnja održati ispred Sv.Donata.
Ovaj projekt podrazumijeva nastup revijalnog orkestra HRT-a, Sandru Bagarić i Martinu Tomčić, a ulaz je slobodan.
Da podsjetimo, masovni skokovi u more sa zadarske rive prvi puta su kao projekt Millennium jump izvedeni prije 2 godine prema ideji Nevena Stojakovića i Mladena Masara. I prošle su godine spektakl upotpunjen i masovnim plesom podržali Grad Zadar, Zadarske županije, Turistička zajednica grada Zadra, mnogi sponzori i pokrovitelji, te Društvo Propela i DV Latica. Kao što je i bilo za očekivati, poznato je i to da je ovaj projekt pobrao brojne nagrade i priznanja.