Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Poznati tenor u Zadar došao privatnim avionom

Autor:

19.07.2009. 22:00
Poznati tenor u Zadar došao privatnim avionom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Svjetski poznati tenor Jose Carreras sletio je jučer oko podne u zadarsku Zračnu luku Zemunik u koju je doletio privatnim avionom. On će sutra u 22 sata održati koncert na zadarskom Forumu. S njim je stigao i dirigent koji će ravnati većim dijelom koncerta, maestro David Giménez.
– Dobro se osjećam, hvala. Oprostite što se slikam s kapom, sada sam samo turist, rekao je prilikom izlaska iz automobila slavni tenor Carreras trenutak prije ulaska u hotel Bastion gdje će odsjesti do svog koncerta. Doznajemo kako Carreras nije imao nikakvih posebnih prohtjeva prilikom svog borakva u hotelu. Carreras i Gimenez su stigli iz Italije gdje su u subotu navečer imali nastup u Teatro Antico u Taormini.
U subotu je već doputovala irska sopranistica Celine Byrne. S majkom i prijateljicama stigla je u Zadar redovnom linijom Rayanaira iz Dublina. Organizatori su mladoj sopranistici ponudili obilazak grada što je prihvatila s veseljem.
Koncert će se održati na pozornici koja će biti smještena ispred crkve Sv. Marije, dok će gledalište biti na gotovom cijelom prostoru Foruma. Organizatori su istaknuli susretljivost zadarskih benediktinki, zahvaljujući kojima će umjetnici prije i tijekom koncerta za garderobe koristiti prostore u samostanu Sv. Marije. Na raspolaganju će im biti i kapelica Sv. Nedjeljice.
Organizatori su na razumijevanje naišli i u Arheološkom muzeju pa će sudionici koncerta koristiti i dio prostora u upravnoj zgradi Muzeja. Za potrebe Simfonijskog orkestra montirat će se šator na parkiralištu uz crkvu Sv. Marije.
Pripreme za nastup ovog svjetski poznatog tenora u punom su jeku. Gotovo sve tribine u gledalištu su montirane, radi se još na tribini od Nadbiskupske palače do dijela bazilike. Na tribinama će biti 1.550 od oko 3.500 mjesta koliko ih je u cijelom gledalištu.
Nakon postavljenih tribina radnici su započeli s pripremnim radovima za postavljanje pozornice. Zbog radova i potreba koncerta jučer je zatvoreno parkiralište kod crkve Sv. Marije.