Skočio na glavu u bazen pa slomio vratni kralješak

Slika korisnika admin
mrtav ceh
Nedavno je skočivši s mola na Boriku smrtno stradao češki državljanin

U nedjelju rano ujutro na Jedinicu intezivne njege Opće bolnice Zadar primljen je mladić s teškim i po život opasnim ozljedama vratne kralježnice.

Kako saznajemo, riječ je o 19-godišnjem M. M., Hrvatu koji živi i radi u Austriji. Mladić se, prema priopćenju Policijske uprave ličko-senjske, teško ozlijedio u nedjelju na noć oko 3.50 sati na Zrću kod Novalje. On je u noćnom provodu unatoč pisanom upozorenju skočio na glavu u bazen zagrebačkog kluba Aquarius, u kojem je bilo samo pola metra vode. Taj pothvat "platio" je teškim i po život opasnim ozljedama. Devetnaestogodišnjaku su odmah u pomoć priskočili gosti kluba koji su ga izvukli na suho te je ubrzo potom kolima Hitne medicinske pomoći iz Novalje prebačen u zadarsku bolnicu. Zbrinut je na odjelu JIL-a zbog prijeloma jednog vratnog kralješka, a kako neslužbeno doznajemo, iako je podvrgnut operativnom zahvatu, još je uvijek nepokretan. Mladić je, naime, trenutačno u mogućnosti tek neznatno pomaknuti ramena, dok ruke i noge još uvijek nije te će mu biti potrebna rehabilitacija.

- Mladić je zaprimljen s teškim i po život opasnim ozljedama, no sada je njegovo stanje stabilno - kratko je komentirao dr. Edi Karuc, rukovoditelj Odjela za anasteziologiju i intenzivno liječenje zadarske Opće bolnice, dodajući kako je o konačnom ishodu još rano govoriti.

Ne zna se je li ovom tragičnom događaju kumovao alkohol niti ima saznanja je li mladić konzumirao opojne droge.Posljednji ovakav događaj zabilježen je u turističkom naselju Borik prošli tjedan kada je 39-godišnji Čeh nakon zabave u vrtu hotela "Donat" skočio na glavu u more s mola visokog svega metar, udario glvom o morsko dno te na mjestu preminuo zbog loma vratne kralježnice.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno