Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Slavni tenor zavolio Zadar i Maraschino

Autor: Marija Knežević

19.07.2009. 22:00
Slavni tenor zavolio Zadar i Maraschino

Foto: Vedran SITNICA



Carreras je izjavio da ga veseli što će pjevati na istom mjestu na kojem je bio i Papa Ivan Pavao II. za svog posjeta Zadru prije 6 godina. Kaže da smatra kako je samim time ovaj koncert dobio blagoslov s neba
Sutrašnji koncert Jose Carrerasa gotovo je rasprodan. U vrijeme održavanja konferencije za medije danas u 11 sati Zvonko Šupe, direktor  Turističke  zajednice grada Zadra, izvjiestio je kako je ostalo tristotinjak ulaznica. U prodaji su po cijeni od 200, 300 i 400 kuna.
– Prodano je dosad između 2600 i 2700 karata. Ako nastavimo ovim ritmom očekujemo da će sve ulaznice biti rasprodane, a ako ih bude prodano više, postoji mogućnost dodavanja mjesta u gledalištu, kazao je Šupe.
U prodaju je stavljeno 3.000 ulaznica, a bude li potrebe moći će se dodati još stotinjak mjesta. Jose Carreras se nije pojavio na tiskovnoj konferenciji budući se za nastup intenzivno priprema u hotelu Bastion.
– Izjavio je da ga veseli što će pjevati na istom mjestu na kojem je bio i Papa Ivan Pavao II. za svog posjeta Zadru prije 6 godina. Kaže da smatra kako je samim time ovaj koncert dobio blagoslov s neba, kazao je Stjepan Felber, suradnik za promidžbu i odnose s javnošću Turističke zajednice Grada Zadra.
Sopranistica Celine Byrne, koja je u Zadar doputovala sa majkom, tetom i dvije prijateljice, najavila je razgledavanje Muzeja antičkog stakla i Morskih orgulja.
– U Zadar nam je došao veliki umjetnik, i njegov koncert jedan je od najvećih ovogodišnjih događaja u Hrvatskoj. Zahvaljujemo se na razumjevanju nadbiskupu Prenđi i na podršci časnim sestrama benediktinkama. Oni su nam srcem izišli u susret i pomogli nam da promoviramo novu vedutu, odnosno pozornicu u našem gradu. Sama pozornica je logičan slijed onoga što se događa na Forumu, kazao je Zvonko Ganzulić, predsjednik Turističke zajednice grada Zadra, objašnjavajući zašto pred njim stoji boca Maraschina.
– Gospodin Carreras zaljubio se u Zadar, a kad je kušao Maraschino jako mu se svidio i poželio je sa sobom kući ponijeti jednu bocu. Mi ćemo mu želju sa zadovoljstvom ispuniti. 


 ZATVOREN PROMET POLUOTOKOM


Sutra od 18 sati stanovnici Poluotoka neće moći koristiti osobne automobile parkirane na dionici od crkve Gospe od Zdravlja do Foše do završetka koncerta José Carrerasa, i to sat vremena nakon koncerta, a na toj dionici promet će u to vrijeme biti zatvoren. Koncert José Carrerasa počinje 22 sata. Preporuka svim posjetiteljima koncerta je da pokušaju izbjeći parkiranje na Poluotoku i na taj način izbjegnu gužvu u prometu, te da od 21 sat pronađu svoju mjesto u gledalištu jer nakon 22 sata nikome neće biti omogućen ulazak u gledalište, ističu organizatori.