Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Još šest mjesta otvoreno za četvrtfinale

Autor: Andrija Dešpoja

19.07.2010. 22:00
Još šest mjesta otvoreno za četvrtfinale


Pretposljednje, peto, kolo donijet će mnogim momčadima zaključivanje svojih težnji k ostvarenju prolaska u četvrtfinale


Sredina tjedna rezervirana je za peto kolo županijske ljetne košarkaške lige u kojoj se pomalo zahuktava natjecanje. Pretposljednje, peto, kolo donijet će mnogim momčadima zaključivanje svojih težnji k ostvarenju prolaska u četvrtfinale. Neke momčadi poput Polače i Bokolja su već prebrinule te probleme dok je ostalo još šest mjesta otvoreno. Tri od tih šest slobodnih mjesta trebalo bi pripasti momčadima iz skupine A gdje su u konkurenciji Bokanjac, Kalelarga i Kampo Kaštelo.
Upravo dvoboj petog kola između Kalelarge i Bokanjca će riješiti jednog sigurnog putnika, dok će poraženi pošto-poto htjeti izbjeći treće mjesto na popravnom ispitu u posljednjem kolu. Izvrsnu priliku imaju Kampovci koji bi s eventualnom pobjedom u Benkovcu potvrdili vrlo vjerojatan plasman u četvrtfinale (bilo to preko trećeg mjesta), jer će u tom slučaju imati tri pobjede.
U četvrtfinale idu dva prvoplasirana iz svake skupine te dvije najbolje trećeplasirane momčadi, a skupina B i C je upravo zanimljiva zbog tog trećeg mjesta. Polača je bez poraza dok za preostala dva mjesta će se voditi teška borba između Maraske parka, Sukošana te Cafe bara Crni. Direktni okršaj Sukošanaca i Tišnjanaca na Ruševcu bit će ključan u toj konačnoj razdiobi, dok će Maraska park svoje bodove spasa tražiti protiv Polače.
Slično je i u skupini C gdje suvereno vlada Bokolje, a Starigrad ima dvije pobjede viška nad trećeplasiranim Putem Petrića. Stoga će se na Belafuži tražiti pobjeda domaćina, a ako je moguće i sa 17 poena viška koliko se izgubilo u Starigradu (93:76). Bokolje će odraditi rutinski ogled sa Škabrnjom na svom terenu.


 RASPORED




5. kolo: Skupina A: Kalelarga – Bokanjac (utorak, 20.30), Velebit – Kampo Kaštelo (srijeda, 19). Skupina B: Sukošan – Cafe bar Crni (srijeda, 19), Maraska park – Polača (četvrtak, 21). Skupina C: Put Petrića – Starigrad (srijeda, 19), Bokolje – Škabrnja (srijeda, 20).