Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Melita Surać imenovana drugom voditeljicom zadarskog Spara

Autor: Suzana Bandić

19.07.2010. 22:00
Melita Surać imenovana drugom voditeljicom zadarskog Spara


Zadarski prodajni centar Interspar uz Dubravka Burića, prvog voditelja hipermarketa, prošli je tjedan dobio i prvu voditeljicu od otvorenja u Zadru, a riječ je o Meliti Surać, koja je imenovana na radno mjesto drugog voditelja tog centra. Surać je na tom mjestu zamijenila Aleksandra Kneževića koji je još u veljači ove godine s Upravom Spara potpisao sporazumni raskid ugovora o radu iz osobnih razloga. Protiv njega se, naime, u to vrijeme vodio sudski proces zbog mobinga, no kasnije je oslobođen krivnje.
– Zbog veličine prodajnog centra i zahtjevnog posla imamo dva voditelja. Gospođa Melita Surać, koja je bila zaposlena u Intersparu Zadar od samog početka na mjestu voditeljice administracije, a s obzirom na njeno dosadašnje iskustvo u Intersparu te izvrsne radne rezultate, bila je najbolji odabir za to mjesto – izvijestili su iz Uprave Spara koji osim u Zadru na rukovodećim mjestima imaju žene i hipermarketima u Karlovcu, Sisku, Varaždinu, Koprivnici, King Crossu te Stupniku.
Iz Interspara ističu kako su oni za razliku od drugih poduzeća uglavnom „ženska organizacija” pa je onda, kažu, logično da se puno žena nalazi na rukovodećim mjestima, a u centrali na većini radnih mjesta. Inače, Spar Hrvatska koji zapošljava 1.934 djelatnika, od kojih 1.437 žene, ovih dana slavi petu obljetnicu, a prvi Interspar hipermarket otvoren je upravo u Zadru.
– U ovih pet godina u Intersparu Zadar imali smo iznimno malu fluktuaciju zaposlenika, a 80 posto naših zaposlenika s nama je od otvaranja centra, bez obzira na vrlo dinamično tržišno okruženje te otvaranje više konkurentskih trgovačkih lanaca na tom području – kažu iz Uprave Interspara.