Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stanko Zrilić: Kosor je poslan da uništi HSLS

Autor: Nives Rogoznica

19.07.2010. 22:00
Stanko Zrilić: Kosor je poslan da uništi HSLS

Foto: Filip BRALA



Zrilić je kazao kako su napisi u medijima po kojima je on izbačen iz stranke netočni i kako se ovakva pitanje „ne mogu rješavati preko medija, već postoje procedure”
Tražio sam ostavku Darinka Kosora jer sam shvatio da je to čovjek koji je od krugova izvan HSLS-a poslan da uništi HSLS. Njemu je u sedam mjesecu uspjelo ono što nije Udbi i KOS-u, a to je da od HSLS-a, koji je bio prva stranka u novijoj hrvatskoj povijesti, napravi izvanparlamentarnu stranku. Izbacio je iz stranke dvoje saborskih zastupnika, izbacio je gradonačelnike Varaždina i Bjelovara i uništio našu izbornu bazu u ta dva grada, izbacio je potpredsjednicu Vlade i državne tajnike, predsjednike nekoliko županijskih organizacija, kazao je potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić upitan o razlozima zbog kojih je tražio smjenu predsjednika stranke.
Zrilić je istaknuo kako su napisi u medijima po kojima je on izbačen iz stranke netočni. Ustvrdio je to referirajući se na vijest o tome kako je predsjedništvo HSLS-a na telefonskoj sjednici donijelo odluku o njegovoj suspenziji sa svih funkcija i predlaganju isključenja iz stranke.
– U HSLS-u ne postoje telefonske sjednice. Predsjedništvo može donijeti prijedlog, a o prihvaćanju ili neprihvaćanju prijedloga odlučuje Središnje vijeće, i zatim prijedlog ide pred Statutarnu komisiju, kazao je Zrilić navodeći kako je on član HSLS-a i potpredsjednik stranke i kako se ovakva pitanje „ne mogu rješavati preko medija, već postoje procedure”.
Na upit na koga se odnosi tvrdnja o krugovima izvan HSLS-a koji su, po njemu, poslali Kosora da uništi stranku Zrilić je odgovorio:
– Bio sam vrlo precizan, sve što sam trebao reći, rekao sam.
Zadarski liberali na čelu sa Stankom Zrilićem sutra bi trebali objaviti kakve su odluke donijeli na sastanku vodstava županijske organizacije i zadarskog ogranka što će se večeras održati. Na pitanje hoće li sam istupiti iz HSLS-a Zrilić je odgovorio:
– Sutra ćete to čuti.