Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Massimo snimao u MAS-u

19.07.2011. 22:00
Massimo snimao u MAS-u


Snimanje spota dogovorili smo u Zadru, jer tu sam na neki način doma. Ja sam praktički Zadranin, preko supruge i ovdje imamo logistiku te samo idemo i radimo, kazao je Massimo
Massimo Savić, višestruki dobitnik Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, ovih dana je u Zadru gdje s proslavljenim redateljem Radislavom Jovanovim Gonzom snima spot za tek objavljeni singl “Iz jednog pogleda”. Loše vrijeme i nevera koja je pogodila Zadar (Gonzo ju je nazvao Sauron op.a.) iz spota je izbacila kadar Pozdrava suncu u osvit dana, ali prema svemu sudeći i ova njihova suradnja bit će pun pogodak. Novi singl najava je albuma koji će uskoro objaviti u izdanju Aquarius recordsa, a zvat će se “Dodirni me, slučajno”.
– Na ovom albumu radimo već dugo, jer stalno dolaze nove pjesme bolje od onih koje sam imao i otpadaju one najlošije. Trenutačno je tu nekih 13 do 14 fantastičnih stvari. Važno mi je da izlazi singl koji daje upozorenje ljudima kakav će biti album. Novi je tip zvuka i drukčiji je pristup, jedva čekam da ga čujete, kazao je Massimo.
Massimo i Gonzo dočekali su nas u Muzeju antičkog stakla gdje su snimali posljednje kadrove koji će biti iskorišteni u spotu te su nam ispričali više o njihovoj dugogodišnjoj suradnji, dok je Massimo rekao ponešto i o svojoj vezi sa Zadrom te kako se odlučio baš ovdje snimiti spot za novi album.
– Snimanje spota dogovorili smo u Zadru, jer tu sam na neki način doma. Ja sam praktički Zadranin, preko supruge i ovdje imamo logistiku te samo idemo i radimo. Vidio sam već prije Muzej antičkog stakla i rekao sam Gonzu da jednom kada budemo imali stvar pogodnu za te kadrove, to ćemo iskoristiti. Tu snimamo nekoliko klaustrofobičnih trenutaka uz rešetku koja je kao treći čovjek ili Citizen Kane, govori Massimo.
Više o samom spotu rekao je Gonzo dodajući kako neće biti jako koloritan te da u njemu ima dosta detalja i impresija, a manje poznatih objekata.
– Massimo i ja dugo se družimo i slažemo se oko vizualizacije. Ovaj spot je napravljen prema atmosferi pjesme “Iz jednog pogleda”. Probat ću svoj rukopis nadograđivat sve više i više. Nikad nismo snimali u Zadru i htjeli smo iskoristiti Pozdrav suncu, a snimano je na još nekoliko lokacija, kazao je Gonzo dodajući kako Muzej antičkog stakla daje dobre vizure, kao i Pozdrav suncu, ali tu je još dosta stvari koje će prepoznati Zadrani.
Massimo je istaknuo kako je njihova suradnja utemeljena na spontanosti te da tu nema prevelikog poslovnog plana. Singl “Iz jednog pogleda” je ljubavna pjesma za koju kažu da će očarati slušatelje i dodatno privući svakim novim slušanjem. Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Predrag Martinjak P’Eggy koji će ujedno svirati i klavijature na novom albumu, a tu je i Massimov bend – basist Goran Delač, braća Matošević – Marko za bubnjevima i gitarist Dalibor Pipo, akustičnu gitaru odsvirao je Željko Romac, a ostale električne gitare sam Massimo.