Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tomasov spasitelj

19.07.2011. 22:00
Tomasov spasitelj


Marin Tomasov spasio je “bijele” u 86. minuti kada su Šibenčani bez ozlijeđenog Blaića igrali s desetoricom. Rani strijelci Vukušić (3′) i Vuk (9′)


Novi “internacionalni Hajduk” s novim trenerom Krasimirom Balakovom privukao je sinoć na Poljud za hrvatske nogometne prilike itekako respektabilnih 18.000 gledatelja, a u vrlo dobroj utakmici slavio je golom Marina Tomasova u samoj završnici, nakon brojnih propuštenih prigoda. 
Već u 3. minuti “bijeli” su poveli, prinova Vuković ubacio je loptu s lijevog boka, a Vukušić je bio brži od obrane gostiju i lijevom nogom pucao i pogodio desni donji kut vratara Blaževića – 1:0. Nije dugo trajalo vodstvo domaćina, gosti su iz jednog bezopasnog napada poravnali. Krišto je u 9. minuti s lijeve strane ubacio u kazneni prostor domaćih, a Vuk je bio najviši i najspretniji, pucao je glavom s desetak metara i pogodio desnu stranu mrežu nemoćnog Subašića – 1:1. U 20. minuti Vejić je propustio priliku da dovede “Hajduk” u novo vodstvo. Anas Sharbini prevario je u kaznenom prostoru jednog gostujućeg igrača, pucao je, Blažević kratko odbio loptu koja je stigla do Vejića, kojemu je u posljednji trenutak uklizao Golub.
Već u prvoj minuti nastavka Vejić je u skoku bio najviši i iz blizine zatresao gredu. Splićani nisu imali sreće početkom drugog dijela, u 57. minuti udarac Vukovića također je odsjeo na gredi gostujućeg vratara. Stopostotnu priliku promašio je u 75. minuti Tomasov kojeg je idealno uposlio Vukušić. Začarana je bila mreža Šibenčana u tim trenucima, u 77. minuti glavom je s nekih desetak metara pucao Ah. Sharbini lopta je prošla vratara gostiju, no umjesto da uđe u mrežu ovaj put se zaustavila na lijevoj stativi Blaževića.
Gosti su priprijetili u 82. minuti preko Husmanija koji je pucao s 20-ak metara. Već u sljedećoj akciji izvanredno je reagirao Blažević koji je na čudesan način obranio udarac Vukovića. Svoju nadmoć “bijeli” su uspjeli ipak materijalizirati u 86. minuti. Vuković je ubacio loptu s lijeve strane, Tomasov je na drugoj stativi bio spreman te iz blizine, iza leđa gostujućeg stopera loptu od vratnice ugurao u mrežu za pobjedu “Hajduka” na premijeri. Splićani su gol dali s igračem više, u tom je trenutku ozlijeđeni Blaić bio van terena nakon jednog sudara u kojem je “zaradio” šest šavova na glavi.