Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Agape oborile rekord igara, u bačvi doveslali za 31 sekund!

Autor: Velimir Brkić

19.07.2013. 22:00
Agape oborile rekord igara, u bačvi doveslali za 31 sekund!


Nije bilo igre koja nije bila napeta. Rušili su se rekordi, razvaljivalo se u vremenu određenih igara, konop se vukao bez izgubljenog potezanja te na kraju: veselilo se do dugo u noć


Na otoku Murteru u istoimenom mjestu, preksinoć je bilo i više nego živo. Tamo se održavala prva ovogodišnja osmina završnice Jadranskih igara, na kojoj su nastupile dvije ekipe iz zadarske regije.
Izgleda da je otočna atmosfera odgovarala otočanima: dvije ekipe s otoka Pašmana, Pašman i Tkon (Agape) natjecale su se s još tri ekipe, Tribunjem, Karlobagom i domaćinom Murterom. Najveće iznenađenje ovogodišnjih Jadranskih igara, ekipa Agape Tkon izborila je prolaz u četvrtinu završnice.
Nije bilo igre koja nije bila napeta. Rušili su se rekordi, razvaljivalo se u vremenu određenih igara, konop se vukao bez izgubljenog potezanja te na kraju: veselilo se do dugo u noć. Barem oni kojima je Murter bio sretna zvijezda i odveo ih u četvrtinu završnice.
Iako im je ovo debitantska godina na Jadranskim igrama, naši se Kunjani ne daju tako lako. Svakodnevni trening, volja i želja za pobjedom te pozitivan duh koji vlada u ovoj ekipi doveo ih je do drugog mjesta u Murteru te do plasmana u četvrtzavršnicu. Osim plasmana dalje, Kunjani su u Murteru rušili i rekorde. Njihove bolje polovice završile su utrku bačvi za 31 sekundu. Jedna od natjecateljica svoju je dionicu prešla u vremenu od 12 sekundi – dovoljno za vrijeme koje će se malo duže pamtiti! Osim u utrci bačva, Tkon je postigao maksimalan broj bodova i u utrci magaraca. ‘Kunjski tovar’ svoju je dionicu prešao za 32 sekunde.
U nedjelju je u Sukošanu još jedna osmina finala. Koliko Sukošan drugi puta ovog ljeta čeka svoje Jadranske igre potvrđuje i činjenica da je domaća ekipa Lako ćemo proteklog ljeta dogurala u samu završnicu i u izravni prijenos na HRT-u.