Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bulić za produžetak, Dražović za pobjedu

Autor: Roman Morović

19.07.2013. 22:00
Bulić za produžetak, Dražović za pobjedu

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Turnir Beko Basket Tour na Poljani pape Ivana Pavla II. odlučen je u produžetku, a pobjednički koš za momčad Pulestri postigao je Jurica Dražović na asistenciju Ivana Bulića, koji je prethodno sa sirenom zabio dvicu za produžetak


Košarka u Zadru u posljednje vrijeme ne može bez drame čak ni na ljetnim turnirima u basketu tri na tri. Turnir Beko Basket Tour na Poljani pape Ivana Pavla II. odlučen je u produžetku, a pobjednički koš za momčad Pulestri postigao je Jurica Dražović. Iako je Bili Brig od početka kontrolirao finale i u završnim trenucima susreta imao sve u svojim rukama, to mu nije bilo dovoljno za pobjedu. Kada su Pulestri, pri rezultatu 8:6 za Bili Brig nekoliko sekundi prije kraja, neoprezno izgubili loptu zbog greške u koracima, činilo se da je priča završena. No košarka je još jednom pokazala svu svoju prevrtljivu draž. Crnjak je promašio slobodno bacanje za pobjedu, a Ivan Bulić sa zvukom sirene pogodio iza linije 6,75 za izjednačenje. U produžetku je prvi poveo šokirani Bili Brig i to ubačajem Crnjaka ispod koša. Bulić je, međutim, iznudio prekršaj na šutu za dva te promašio prvo i pogodio drugo slobodno bacanje za novo izjednačenje. Bili Brig je promašio, a Bulić odlično asistirao Dražoviću za pobjedničko polaganje. Pravilo je, naime, da pobjedu u produžetku odnosi ona momčad koja prva postigne dva koša. Veliko slavlje Zvonimira Baričevića, Ivana i Josipa Bulića, te Jurice Dražovića moglo je početi, dok su se Martin Crnjak, Dinko Kamber, Andrej Pečanić i Ivan Kaštropil, koji je dalekometnim ubačajima cijelo vrijeme vukao svoju momčad, unatoč odlično odigranom turniru, morali zadovoljiti drugim mjestom. Nakon što su polufinalni dvoboj, protiv vrlo dobrog njemačkog sastava H-Town, dobili koš-faulom Crnjaka za 11-9, u finalu im neizvjesna završnica nije bila sretna. Pulestri su ovom pobjedom vjerojatno izborili završni turnir u Rijeci. Sve u svemu, 13 seniorskih momčadi ponudilo je odličnu košarkašku predstavu, koju je tijekom popodneva i večeri na zadarskom Forumu pratila brojna publika. Organizacija je, kao i uvijek, bila na visokoj razini, a za voditeljski i zabavni dio programa pobrinuli su se Igor Jelenić Toto i Ante Dujić sa svojim plesačima. Do Mastersa Beko Basket Toura 2013. ostala su još tri turnira, 20. srpnja u Splitu, pet dana kasnije u Rovinju, te 27. srpnja u Novom Vinodolskom. Završni turnir održat će se na riječkom Korzu 3. kolovoza. Tamo će se plasirati po tri najbolje momčadi iz svake od četiri regija (Sjever, Jug, Istok, Zapad), a pobjednik Mastersa će predstavljati Hrvatsku na FIBA World Tour Mastersu u Laussani 28. i 29. kolovoza.


Rezultati




Četvrtfinale: Pulestri – A di si stari 11-6, Gladijatori – Mosa Fowiki 11-5, H-Town – Billy Boy 11-5, Bili Brig – Borik 11-7.
Polufinale: Pulestri – Gladijatori 11-7, Bili Brig – H-Town 11-9.
Finale: Pulestri – Bili Brig 10-9.