Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Danas kreće napad kršćanske vojske za Vranu (GALERIJA)

Autor: Ante Vidović

19.07.2013. 22:00
Danas kreće  napad  kršćanske  vojske za  Vranu (GALERIJA)

Foto: Zvonko KUCELIN



Događanjima ovog tipa turiste se s morske obale dovodi u zaleđe koje ima što ponuditi turistima – od bogate povijesti, kulturne baštine do gastro ponude


Tisuće domaćih i stranih posjetitelja došlo je jučer u  Vranu kako bi prisustvovalo povijesno-scenskom spektaklu, bitki  između kršćanskih vojnika i osmanlijskih osvajača koja se održala  podno Maškovića hana u sklopu drugog dana ovogodišnjih Dana  vitezova vranskih. Europljani su dobili jedinstvenu priliku upoznati  se s dijelom naše povijesti i na najbolji način uvjeriti se zašto se Hrvatska zvala predziđem kršćanstva te koju je veliku ulogu u obrani  Europe odigrao hrvatski narod. Osmanlije su jučer zauzele Vranu,  ali danas kreće napad kršćanske vojske koja će vratiti Vranu pod  svoje. Ponovni viteški spektakl i obilna ponuda srednjovjekovne  hrane odlična su pozivnica da se i današnji dan provede na Vrani.
Dani vitezova vranskih imaju veliku ulogu u turističkoj promociji  zaobalnog dijela Zadarske županije. Događanjima ovog tipa turiste  se s morske obale dovodi u zaleđe koje ima što ponuditi turistima –  od bogate povijesti, kulturne baštine do gastro ponude.
– Ovaj događaj nam jako puno znači jer dobijemo priliku prodati  ono što na našem domaćinstvu proizvedemo, a i ovo sve doprinosi  promociji sela, kaže Ljiljana Čirjak iz Vrane koja je na svom štandu  nudila kruh ispod peke te domaći sir i pršut.