Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Umjesto Kalmete u Sabor će Jerolimov

Autor: Z L

19.07.2013. 22:00
Umjesto Kalmete u Sabor će Jerolimov

Foto: Adam VIDAS



Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta najesen namjerava u mirovanje staviti zastupnički mandat u Saboru, a iako je iz HDZ-a ranije najavljivano da bi  ga u zastupničkim klupama mogla zamijeniti Ana Lovrin, Predsjedništvo stranke  potvrdilo je jučer odluku zadarskog Županijskog odbora HDZ-a pa će umjesto Kalmete u Sabor Ante Jerolimov.
U HDZ-u kažu da je Kalmeta podržavao ideju da ga u Saboru zamijeni Ana Lovrin,  članica Predsjedništva stranke, ali da je Županijski odbor inzistirao na Jerolimovu,  procjenjujući da je to bolji izbor za budućnost stranke. Ističu da je Jerolimov već u  trećem mandatu načelnik općine Preko, koja slovi kao sredina sklona ljevici. Sama  Ana Lovrin nije željela tumačiti odluku stranačkih tijela. “Županijski odbor i Predsjedništvo HDZ-a donijeli su odluku i ja je ne želim dodatno komentirati”, rekla je Lovrin.
Ana Lovrin u Saboru je bila do lipnja, kada je zastupnički mandat ponovno aktivirao bivši ličko-senjski župan Milan Jurković, kojemu je Lovrin bila zamjenica.