Nezaposlenih u Zadarskoj županiji tisuću manje nego lani

Slika korisnika valentinam
PRVI LONGINOV KOLEGIJ
Na kolegiju župana za načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije imenovan je Šime Vicković, zamjenik župana, a za predstavnika Hrvatskih voda, umjesto Ivana Paića imenovan je Ivan Peša
Vedran SITNICA
Čak 21 točka našla se na dnevnom redu prvog kolegija Božidara Longina

Božidar Longin sa suradnicima održao je prvi kolegij župana, a na dnevnom redu našla se 21 točka.

Na kolegiju je donesena odluka o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Za načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije imenovan je Šime Vicković, zamjenik župana, a za predstavnika Hrvatskih voda, umjesto Ivana Paića imenovan je Ivan Peša.

- Ovo su jedine izmjene u imenovanju članova Stožera, istaknuo je pročelnik Davor Lonić te obrazložio kako pravilnik propisuje da nakon svakih lokalnih izbora jedinice lokalne i regionalne samouprave imenuju članove Stožera.

Prijedlog je prihvaćen, a župan Longin nadodao je kako je civilna zaštita aktualna tema posljednjih dana s obzirom na velike požare koji haraju Dalmacijom.

- Hoćemo ga poslati na obuku, upitio je župan Longin misleći na svog zamjenika, na što je Vicković dodao kako je obuku prošao jer svim članovima Stožera to nalaže pravilnik.

Zadarska županija pridonijet će povećanju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području županije.

Na kolegiju je prihvaćeno raspisivanje javnog poziva za fizičke osobe u svrhu sufinanciranja mjera energetske učinkovitosti.

- Županija će sudjelovati u troškovima obnovljivih izvora energije do 40 posto, odnosno ukupno ne više od 45 tisuća kuna po korisniku za obnovu fasada i postavljanje obnovljivih izvora energija. Javni poziv trajat će do 21. kolovoza, objasnio je pročelnik Ante Vukašina, dodavši kako je ukupno u proračunu za ovu mjeru osigurano milijun kuna.

Usvojen je prijedlog odluke o davanju suglasnosti Narodnom muzeju Zadar za sklapanje ugovora o ustupanju Kneževe palače za upravljanje, korištenje i održavanje s Gradom Zadrom i Koncertnim uredom.

Usvojen je prijedlog programa za ostvarivanje potpora iz područja ribarstva i marikulture za ovu godinu.

- Riječ je o potporama kojima se nastoji unaprijediti ribarstvo i marikultura na našem području. Ukupan iznos osiguranih sredstava je 100 tisuća kuna, a po korisniku maksimalan iznos može biti 20 tisuća kuna, objasnio je pročelnik Daniel Segarić.

Na kraju kolegija, pročelnik Vukašina istaknuo je pozitvne podatke koji se odnose na smanjenje broja nezaposlenih i povećanja broja zapsolenih u Zadarskoj županiji.

- Krajem lipnja u našoj županiji bilo je 4.461 nezapsolena osoba, što je za 992 osobe manje u odnosu na isto razdoblje lani. Broj zaposlenih u županiji iznosio je 56.655, što je za 1.642 osobe više nego prošle godine, kazao je Vukašina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno