Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Blatnjak: Baš me zanima kako ćemo parirati Rijeci

20.07.2018. 11:14
Blatnjak: Baš me zanima kako ćemo parirati Rijeci


Ludnica oko dočeka "vatrenih" pomalo jenjava, a mi se okrećemo nogometnoj svakodnevici. Nogometaši Zadra nastavljaju s pripremama za novu sezonu koja počinje koncem kolovoza. Kako doznajemo na Stanovima se radi punom parom, a već danas momčad dragana Blatnjaka treebala bi odigrati prvu oglednu utakmicu. Bit će to pravi test s obzirom da će s druge strane stajati prvoligaška Rijeka. Momčad s Rujevice ugostit će Zadar kao generalnu probu uoči početka nove sezone u Prvoj HNL. dan prije polaska prema Kvarneru kratko smo porazgovarati s Draganom Blatnjakom.
– Kao što sam već rekao na početku priprema zanimaju me samo jake pripreme utakmice – kazivao je jučer Zadrov strateg.
– Zato smo i dogovorili ovu utakmicu na Rujevici. Kontaktirali su me iz NK Rijeke i odmah smo se dogovorili. Iskreno, baš me zanima kako ćemo se suprotstaviti jednom od najjačih hrvatskih prvoligaša. Istina, iza nas su nepuna dva tjedna priprema, ali bez obzira na to želim vidjeti gdje se u ovome trenutku nalazi moja momčad. Počašćeni smo što je upravo nas Rijeka odabrala kao suparnika za "generalku" uoči nove sezone.
Blatnjak je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema, a ono što ga posebno veseli je da nema ozlijeđenih igrača.
– Mogu kazati da sam jako zadovoljan kako teku pripreme. Igrači su maksimalno motivirani i radi se stvarno na visokom stupnju. Posebno me veseli činjenica da ozlijeđeniih igrača za sada nema, a nadam se da će tako i ostati. Naravno, trošimo nešto više andola zbog upala, ali to je normalno ui ovoj fazi priprema – kazao je Blatnjak.
Inače, jučer je u Čakovcu održan ždrijeb Druge HNL za sezonu 1018./19. Zadar novu sezonu drugoligaškom društvu koja počinje 24. kolovoza otvara gostovanjem u Sigetu kod Hrvatskog dragovoljca, a prvu domaću utakmicu pred svojim navijačima igra tjedan dana kasnije i to kontra Šibenika.


Raspored Druge HNL
1. kolo: Hrvatski dragovoljac – Zadar
2. kolo: ZADAR – Šibenik
3. kolo: Sesvete – Zadar
4. kolo: ZADAR – BSK
5. kolo: Lučko – Zadar
6. kolo: ZADAR – Dugopolje
7. kolo: Hajduk II – Zadar
8. kolo: ZADAR – Kustošija
9. kolo: Varaždin – Zadar
10.kolo: ZADAR – Dinamo II
11.kolo: Osijek II – Zadar
12.kolo: ZADAR – Solin
13.kolo: Međimurje – Zadar