Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dominis: Bubnjar je dobitak, tražimo vratara

21.07.2018. 08:44
Dominis: Bubnjar je dobitak, tražimo vratara


Iza nogometaša Primorca prvi je tjedan priprema za sezonu u Trećoj HNL – jug. Trener Jugo Dominis svaku večer radi s 25 igrača.
– Tijekom priprema smanjit ćemo tu brojku na najviše 18 igrača. Toliko će biti dovoljno, a u slučaju izostanaka uvijek imamo naše mlađe kategorije s kojima možemo popuniti upražnjena mjesta. Trenutačno radim bez pomoćnog trenera što mi u kombinaciji s toliko brojnim kadrom otežava treninge – ističe Dominis zadovoljan što će u momčadi i sljedeće sezone biti Andrija Bubnjar, za kojeg je bilo najavljeno da će otići u drugi sastav Dinama. Na listi odlazaka tako su „samo“ Josip Majić, Ivan Paponja, Vice Birkić i vratar Lovre Rogić.
– Bubnjarov ostanak je veliki dobitak za momčad. Za sada nam je najveći problem na mjestu vratara gdje moramo naći pravu zamjenu za Rogića. Vjerujemo da ćemo tijekom sljedećeg tjedna u tome i uspjeti.
Premda je turistička sezona ušla u špicu Dominis je zadovoljan odazivom na treninge.
– Znamo što većini igrača znači turistička sezona i kad vidimo koliko su revni na treninzima moram biti zadovoljan. Velika većina njih vrlo ozbiljno je shvatila pripreme što je dobra najava za ono što nas čeka najprije u pretkolu Hrvatskog kupa, a kasnije i kada počne liga.
Pripreme su u početnoj fazi, ali Dominis već sada ima svoju viziju igre lanjskih viceprvaka.
– Naglasak će biti na discipliniranoj igri i presingu. Fizionomija igre mojih momčadi uvijek polazi od kompaktne obrane u kojoj ne smije biti lutanja. U napadu težit ćemo okomitoj igri, onako kako je to Primorac i radio prošle sezone. Svi ovi zahtjevi uklapaju se u profil igrača koje imamo – zaključio je Dominis koji se na klupu Primorca vratio nakon tri sezone. Prvu trening utakmicu Biograjci će imati u srijedu 25. srpnja kada će ugostiti drugoligaša Dugopolje.


Momčad
Prve treninge na igralištu Kazimir i Silvestar ovih dana odrađuju: Mate Stojanov, Vjeko Tokić, Antonio Brzoja, Josip Galešić, Vedran Ješe, Šime Marković, Stefan Lazarevski, Luka Vodopija, Andrija Bubnjar, Marko Colić, Mateo Colić, Ivan Jović, Luka Zrilić, Ivan Bakić, Grgo Batur, Toni Španja, Nikola Marić, Ive Katić, Ivan Perica, Marko Čačić…