Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Otvoren put Centru kompetentnosti u Strukovnoj školi

20.07.2018. 14:29
Otvoren put Centru kompetentnosti u Strukovnoj školi


Na Gradskom vijeću usvojena je odluka o izradi izmjena i dopuna DPU-a Tehničkog školskog centra Zadar kako bi se stvorili preduvjeti za izgradnju Centra kompetentnosti.
Naime, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar i Tehnička škola Zadar zatražile su još krajem travnja da se izmijeni prostorni plan na području oko škole zbog osiguranja prostornih uvjeta za gradnju novih građevina za potrebe srednjoškolskog obrazovanja.
– Na Gradskom vijeću smo usvojili ovu odluku i sada ćemo ići u izmjene i dopune plana kako bi se ostvarili uvjeti da se na tom prostoru izgradi Centar kompetentnosti. Naime, Strukovna škola Vice Vlatkovića u suradnji s Gradom Zadrom i Županijom aplicirala je za Centar kompetentnosti te bi se njegova izgradnja realizirala novcem iz tog natječaja. Međutim, prije svega smo morali izmijeniti DPU-u, kako bismo stvorili preduvjete za realizaciju projekta, pojasnio je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo Grada Zadra.
Istaknuo je kako ove izmjene neće dirati ranije donesen plan prema kojem će se rotirati Bagatovo igralište u pravu sjever-jug te bi se trebala izgraditi i sportska dvorana.
– Dio plana s uređenjem igrališta i izgradnjom dvorane ostaje isti, samo ćemo još stvoriti prostor, odnosno uvjete za izgradnju Centra kompetentnosti, pojasnio je Kasap dodavši kako trenutno imaju sredstva samo za Centar, dok će dvorana i uređenje igrališta morati još pričekati. Za kraj je dodao kako bi plan trebao biti usvojen u listopadu, nakon čega će se otvoriti vrata za projektiranje i izgradnju.
Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića s oduševljenjem je primio vijest da je prijedlog njega i kolege Denisa Prusca, ravnatelja Tehničke škole, prošao na Gradskom vijeću.
– Izvrsno je što je vijeće prihvatilo naš prijedlog i zadovoljni smo da će se naš prijedlog provesti. Ovim projektom izgradili bismo automehatroničarsku radionicu te na katu učionicu za mehatroniku čime ćemo ostvariti uvjete za Centar kompetentnosti, rekao je Tihomir Tomčić dodavši kako im je potrebna i sportska dvorana na koju će, prema svemu sudeći, ipak još morati čekati.
Podsjetimo, Strukovna škola Vice Vlatkovića javila se na javni poziv za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju i to u području strojarstva i elektrotehnike na kojem će se odabrati oko 20 do 25 škola.