Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Težak poraz Zadra na Rujevici

20.07.2018. 19:11
Težak poraz Zadra na Rujevici


Zadrani su večeras na Rujevici odigrali prvu trening utakmicu nakon početka priprema za sezonu u Drugoj HNL. Rezultatski ispalo je jako loše, Rijeka je uvjerljivo slavila nakon što je već u prvih pola sata utrpala četiri gola. Koliko, i što je trener Dragan Blatnjak dobio od dvoboja s tako kvalitetnim protivnikom u ranoj fazi priprema tek će se vidjeti, ali da na Stanovima imaju posla, to je nedvojbeno. Ako ništa drugo raduje podatak da je nakon dugo vremena Zadar odigrao dvoboj s nekim prvoligašem. Makar je riječ o prijateljskoj utakmici i to je korak naprijed.
– Riječani su definitivno u ovom trenutku dimenzija više, a k tomu su i u završnoj fazi priprema, dok je našim momcima ovo prva utakmica sezone – rezimirali su na Twitteru zadarskog drugoligaša.
Na prvi pogodak čekalo se do četvrte minute. Domagoj Pavičić je iskoristio pogrešku zadarske obrane, izišao sam pred Bendera i zabio za vodstvo domaćih. Šest minuta kasnije već je bilo 2:0 nakon što je Pavičić opet bio snalažljiviji od obrane Zadra i neobranjivo pogodio u donji desni kut. U 27. minuti Gorgon je probio desnu stranu i dao odličnu prizemnu loptu u srce peterca, gdje je dotrčao Heber i zabio treći riječki zgoditak. Riječka kanonada tu nije stala. Tako je u 33. minut Kvržić s desne strane kaznenog prostora pronašao u sredini Hebera, koji zabija svoj drugi uzastopni zgoditak. Pred kraj prvog poluvremena hat-trick Pavičića, koji je opet izišao sam pred Bendera i ponovno bio precizan. Tek što je počelo drugo poluvrijeme Acosty je ostao sam pred Pinčićem, koji mu brani prvi pokušaj, ali ne i drugi. Kako je utakmica išla kraju Zadar je barem malo došao do daha, ali težak poraz nije uspio izbjeći…
RIJEKA 9
ZADAR 1
RIJEKA – Stadion Rujevica. Gledatelja: 1.000. Sudac: Vedran Jelenčić. Pomoćnici: Balen, Bahun (svi Rijeka). Strijelci: 1:0 Pavičić (4'), 2:0 Pavičić (11'), 3:0 Heber (27'), 4:0 Heber (33'), 5:0 Pavičić (44'), 6:0 Acosty (46'), 7:0 Acosty (51'), 7:1 Torbarina (56') 8:1 Gorgon (69' – 11 m), 9:1 Puljić (76').
RIJEKA: Sluga – Punčec, Kvržić, Žuta, Heber, Župarić, Grahovac, Pavelić, Gorgon, Pavičić, Lončar. Trener: Matjaž Kek. Još su igrali: Prskalo, Mamić, Čanađija, Bozhinov, Acosty, Čolak, Puljić, Mitrović, Escoval, Raspopović, Capan.
ZADAR: Bender – Surać, Jerbić, Šalinović, Pranić – Župan, Begić, Jurić – Renić, Petković, Majić. Još su igrali: Pinčić, Sarić, Tokić, Torbarina, Handžić, Anić, Paponja, Lepinjica, Iveljić, Jurjević, Smokrović. Trener: Dragan Blatnjak.


Martin Erlić u Speziji
Zadarski branič Martin Erlić (1998.) novi je član talijanskog drugoligaša Spezije. Prethodno je Erlić nastupao za mladu momčad Sassuola u ligi poznatijoj kao Primavera, a u kojoj nastupaju igrači do 20 godina. Riječ je o natjecanju koje bi se moglo nazvati prvom juniorskom ligom. Lani je igrao u Serie C gdje je bio standardan (30 nastupa, jedan pogodak) u momčadi Sudtirol iz Bolzana. Osim za Zadar u mlađim uzrastima Erlić je nastupao za Dinamo i Rijeku iz koje je otišao u u Parmu. Za različite mlade reprezentativne selekcije upisao je 25 nastupa.