Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Grad pristao na nastavak pregovora o Kolektivnom ugovoru

20.07.2019. 12:37


Sindikat prometa i veza podružnica,,Liburnija«d.o.o. Zadar poslao je priopćenje u kojem se očituju o sindikalnim akcijama provođenim tijekom travnja i svibnja ove godine. Priopćenje prenosimo u cijelosti:


"Akcije su polučile određene rezultate u smislu da su široj javnosti, upravi drušva te Gradu Zadru kao vlasniku obznanjeni zahtjevi za rješavanjem problema radnika u,,Liburnija« d.o.o Zadar. Uprava društva poduzela je određene korake u komuniciranju sa Sindikatom u cilju rješavanja zahtjeva radnika koji se odnose na povećanje materijalnih prava i uvjeta rada.
lmajući u vidu specifičnu povezanost turističke sezone s javnim prijevozom, te realizaciju nabave novih vozila financiranih iz EU fondova, vodstvo sindikata u suglasju s članovima sindikata donijelo je odluku o odgađanju sindikalnih akcija do mjeseca rujna ove godine. Slijedom odluke Grad Zadar kao većinski vlasnik Liburnije pristao je na nastavak pregovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora. lstičemo činjenicu da u ovom trenutku Hrvatskoj nedostaje oko 5.000 profesionalnih vozača. Uvjereni smo da je odgovornima u Gradskoj Upravi stale do kvalitete i dostupnosti javnog prijevoza, te da neće ignorirati problematiku ove vrste na tržištu rada. Podsjećamo na primjer Splita, Dubrovnika i Rijeke, gdje su Uprave prijevoznika bile primorane ukidati i reducirati javni prijevoz zbog nedostatka radne snage.
Odgađanjem akcija poručujemo da smo odgovoran i korektan partner u pregovorima, ali isto tako očekujemo rješavanje radničkih zahtjeva u cijelosti, najdalje do kraja ove godine.
Vodstvo sindikata zahvaljuje radnicama i radnicima Liburnije,kao i široj javnost na potpori te smo uvjereni u pozitivni ishod i rješavanje dugogodišnjih problema radnika.
Također potrebno je naglasiti iznimnu potporu predsjednika sindikata Stjepana Lisičaka, te Ureda SSSH Zadar, na čelu s Vedranom Uranijom kao pravnim zastupnikom. "